Αναζητούν «ίχνη» τρομοκρατίας πίσω από την ένοπλη ληστεία στο Γεωπονικό

Αναζητούν «ίχνη» τρομοκρατίας πίσω από την ένοπλη ληστεία στο Γεωπονικό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον, λόγω ενδεχόμενης σύνδεσής της με τρομοκρατία αποκτά η ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε χρηματαποστολή στον χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Ιερά Οδό.

Περίπου στις 10:25, δύο άτομα, οπλισμένα και φορώντας κουκούλες full face, επιτέθηκαν κατά υπαλλήλων εταιρίας security που εκείνη τη στιγμή εφοδίαζαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, εντός του πανεπιστημίου, αρπάζοντας κασετίνα με χρήματα.

Οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με βέσπα, ωστόσο, κατά πληροφορίες, έπεσαν στο έδαφος, ενδεχομένως μετά από προσπάθεια των υπαλλήλων να τους εμποδίσουν και εν τέλει προσπάθησαν να απομακρυνθούν πεζή. Ωστόσο, τους ακολούθησε περιπολικό και συνέλαβε τον έναν εξ αυτών σε γήπεδο τένις, το οποίο βρισκόταν κοντά στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, στην κατοχή του βρέθηκε όπλο τύπου Zastava. Ο δεύτερος δράστης αναζητείται.

Οπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο συλληφθείς είναι αδερφός γνωστού μέλους του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και έχει κατηγορηθεί και για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή