Γερμανία: Η υπουργός Άμυνας δεσμεύθηκε να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στο στρατό

Γερμανία: Η υπουργός Άμυνας δεσμεύθηκε να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στο στρατό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι θα απαντήσει στον εντοπισμό ακροδεξιών στοιχείων στον γερμανικό στρατό με μεταρρυθμίσεις, μεταξύ αυτών και την αναθεώρηση μιας από τις ιδρυτικές αρχές των ενόπλων δυνάμεων μετά τη ναζιστική εποχή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν δεύτερο στρατιώτη που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε μια συνωμοσία, μαζί με έναν αξιωματικό και έναν φοιτητή, για τη διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον Γερμανών πολιτικών προσποιούμενοι τους Σύρους πρόσφυγες.

Η φον ντερ Λάιεν, που δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την υπόθεση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σήμερα θα ενημερώσει μια ειδική επιτροπή του κοινοβουλίου αρμόδια για θέματα άμυνας σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση και τα ακροδεξιά στοιχεία στον στρατό.

Η Γερμανίδα υπουργός επεσήμανε ότι θα αναθεωρηθούν οι κανονισμοί του στρατού σχετικά με τον τρόπο που τα στρατεύματα αντιμετωπίζουν την παράδοση και τις γερμανικές αξίες. Η τελευταία φορά που είχαν επικαιροποιηθεί οι κανόνες αυτοί ήταν το 1982.

Ο στρατός χρειάζεται έναν πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο καταγγελίας συμβάντων ή πιθανών απειλών και πρέπει να ενισχύσει την πολιτική εκπαίδευση των στρατευμάτων, τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

«Είμαι απολύτως ξεκάθαρη στο ότι χρειαζόμαστε μια ευρεία διαδικασία στο εσωτερικό του στρατού που θα αφορά όλους, από τους νεοσύλλεκτους ως τους στρατηγούς, από τους εκπαιδευτές ως τον υπουργό», επεσήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή