Μόδα και spirits

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόκκινο χαλί της μόδας

Θεωρείται το «κόκκινο χαλί» γεγονός της χρονιάς και οι οθόνες εκατομμυρίων υπολογιστών και «έξυπνων» κινητών κατακλύζονται από σχόλια για εμφανίσεις όπως εκείνη της Ριάνα (φωτ.). Γνωστό ως Met Gala, το ετήσιο γκαλά του Costume Institute του Μουσείου Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης «υιοθετεί» το θέμα της βασικής έκθεσης που παρουσιάζει το ενδυματολογικό ινστιτούτο κάθε χρόνο. Οργανώτρια της βραδιάς, η οποία περιλαμβάνει κοκτέιλ και καθιστό δείπνο για τη συγκέντρωση πόρων για το ινστιτούτο, η «σιδηρά» Άννα Γουίντουρ της αμερικανικής Vogue. Τίτλος της έκθεσης για φέτος «Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Η Τέχνη του Ενδιάμεσου», ένας φόρος τιμής στη Γιαπωνέζα Ρέι Καβακούμπο και στον οίκο που ίδρυσε το 1969. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που το μουσείο παρουσιάζει τη δουλειά ενός εν ζωή σχεδιαστή μετά τη ρετροσπεκτίβα του Ιβ Σεν Λοραν το 1983. Το γκαλά έγινε την Πρωτομαγιά, ενώ η έκθεση ξεκίνησε στις 4 Μαΐου και διαρκεί έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Μακριά από τη «γρήγορη μόδα», το όραμα της Καβακούμπο ξεπερνά τις εκάστοτε τάσεις και εξερευνά τη στιλιστική ελευθερία. Τα σχόλια για τη Ριάνα, η οποία εμφανίστηκε στα σκαλιά του ινστιτούτου με Comme des Garçons, ήταν πέρα από θετικά. – Ε.Κ.

 

Μόδα και spirits-1

Εκεί που πίνουν οι μπάρμεν

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει σημειωθεί έκρηξη στη σκηνή των κοκτέιλ. Κάποτε υπήρχαν μόνο μερικά σημεία όπου μπορούσες να απολαύσεις ένα αξιοπρεπές ποτό με ανάμεικτα υλικά.

Οι εκδόσεις Phaidon εξέδωσαν φέτος έναν οδηγό με τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στον κόσμο. Για την ακρίβεια, στο «Where Bartenders Drink» (Εκεί που πίνουν οι μπάρμεν), 300 επαγγελματίες του σέικερ αποκαλύπτουν μέρη όπου τους αρέσει να πίνουν: 750 ποτάδικα σε 60 χώρες (στην Ελλάδα προτείνουν μεταξύ άλλων το Baba au Rum). Τα κοκτέιλ μπαρ στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του εύκολου ταξιδιού δεν είναι υπόθεση μόνο των μητροπόλεων – καλές εξοπλισμένες μπάρες εμφανίζονται πλέον σε μικρές πόλεις και σε απρόσμενες γειτονιές. Ο οδηγός -που έχει χαρακτηριστεί ως η «βίβλος των μπαρ»- περιλαμβάνει προτάσεις mixologist που ξεκινούν από τα roof garden ξενοδοχείων μέχρι σαλούν και μεταμεσονύχτιες επιχειρήσεις εστίασης. Γραμμένο από την Adrienne Stillman, αρχισυντάκτρια του online οδηγού Dipsology και επαγγελματία σομελιέ, η πράσινη αυτή έκδοση διαθέτει χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες για τον ταξιδιώτη που του αρέσει το εκλεπτυσμένο αλκοόλ. – Σ.Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή