Βέλγιο: Ανησυχία για πιθανή προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν πριν τη συνόδου του ΝΑΤΟ

Βέλγιο: Ανησυχία για πιθανή προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν πριν τη συνόδου του ΝΑΤΟ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία τους εκφράζουν, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, οι αστυνομικές Αρχές του Βελγίου για το ενδεχόμενο άφιξης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, 12 έως 24 ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 25 Μαΐου. Και αυτό προκειμένου να πραγματοποιήσει, όπως αναφέρεται, συναντήσεις με την τουρκική κοινότητα, ενόψει της νέας εκστρατείας του υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα του.

Σημερινό δημοσίευμα στην εφημερόδα «L' Echo» σημειώνει πως ο δήμαρχος των Βρυξελλών έχει ήδη διατυπώσει κατηγορηματικά την πρόθεσή του να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση ή διαδήλωση υπέρ του Eρντογάν, δεδομένης και της ταυτόχρονης παρουσίας του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στις Βρυξέλλες και του γεγονότος ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει να διαχειριστούν την εν λόγω επίσκεψη, καθώς και τις τουλάχιστον δύο διαδηλώσεις εναντίον του, που θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Μαΐου, στο περιθώριο της συνόδου.

Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου θα παραλύσει την εναέρια κυκλοφορία γύρω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τονίζει, τέλος, η «La Libre Belgique» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή