Oυάσιγκτον: Επαφές στη G7 και για το ελληνικό χρέος

Oυάσιγκτον: Επαφές στη G7 και για το ελληνικό χρέος

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μακρά οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα είναι κομμάτι των συζητήσεων στο πλαίσιο της Συνόδου των επτά πιο πλουσίων χωρών του κόσμου (G7) που θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας και στην οποία θα λάβει μέρος και ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.  Αυτό δήλωσε σήμερα στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν προβλήματα με το κρατικό χρέος ευρωπαϊκών χωρών όπως αυτό της Ελλάδας.

Η Ευρώπη να χειριστεί το ελληνικό χρέος

Ο ίδιος μάλιστα επανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ότι η Ευρώπη πρέπει να χειριστεί την διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, ενώ χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους πιστωτές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στους φόρους και στις συντάξεις.  

Πρόσθεσε δε, ότι «πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , ο Στίβεν Μνούτσιν θα ενημερώσει τους ομολόγους του των υπολοίπων χωρών της G7 για τα ακόμη υπό διαμόρφωση σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για τις αλλαγές στον φορολογικό κώδικα, όπου προβλέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, για την αναθεώρηση του νόμου Ντοντ-Φρανκ για τον χρηματοοικονομικό τομέα, για τις επενδύσεις στις υποδομές και για την άρση των θεσμικών προσκομμάτων για την επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα συζητηθούν οι προοπτικές για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία οι οποίες βελτιώνονται, όπως έκρινε, αλλά και τις προόδους που καταγράφονται στην Ευρώπη.

Η ουσία είναι ότι «τα πράγματα έχουν αρχίσει να μοιάζουν λίγο καλύτερα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ρίσκα», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος απέφυγε να προβλέψει το πώς η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας μπορεί να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πάντως προεξόφλησε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν μια «καλή σχέση» με τη νέα γαλλική κυβέρνηση. Ο Μνούτσιν θα καλέσει τους ευρωπαίους ομολόγους του να αντιμετωπίσουν

Τα προβλήματα κρατικού χρέους αλλά και την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών σε ορισμένες χώρες, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ,  Reuters)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή