Διεύρυνση συνεργασίας της «Αποστολής» στο Ελσίνκι για τα προσφυγόπουλα

Διεύρυνση συνεργασίας της «Αποστολής» στο Ελσίνκι για τα προσφυγόπουλα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη διεύρυνση συνεργασίας με τον διεθνή ανθρωπιστικό Οργανισμό Finnish Church Aid σε νέα πρότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας και συνεργάτες του πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στη φινλανδική εκκλησιαστική αρωγή, ΦΕΑ (Finnish Church Aid, FCA), από τις 3 έως 5 Μαΐου.

Βασικό αντικείμενο υπήρξε η αποτίμηση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο φορέων στον τομέα παροχής εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ενώ εξετάστηκε και η προοπτική συνέχισης, αλλά και διεύρυνσης των υφιστάμενων προγραμμάτων σε άλλους συναφείς τομείς και δράσεις, με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις συνεχιζόμενες προσφυγικές ροές από την Τουρκία.

Η «Αποστολή» και η ΦΕΑ πραγματοποιούν από κοινού, αλλά και σε συνεργασία με την Unicef, πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων σε Αττική, Ιωάννινα και Θήβα με βασικό στόχο την παροχή σχολικής και πολιτισμικής εκπαίδευσης και υγιεινής. Το σχετικό πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από πόρους της ΦΕΑ και της Unicef.

Η Φινλανδία θεωρείται χώρα πρότυπο σε θέματα εκπαίδευσης, αφού το εκπαιδευτικό της σύστημα θεωρείται από τα καλύτερα και αποτελεσματικότερα παγκοσμίως.

Η φινλανδική εκκλησιαστική αρωγή, ΦΕΑ, αποτελεί τον διεθνή ανθρωπιστικό βραχίονα της λουθηρανικής ευαγγελικής εκκλησίας της Φινλανδίας με προγράμματα διεθνούς αρωγής σε Ασία και Αφρική, ενώ με αφορμή το προσφυγικό η ΦΕΑ εκτελεί προγράμματα εκπαίδευσης στην Ελλάδα σε συνεργασία με την «Αποστολή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή