Ελεγκτικό Συνέδριο: Aντισυνταγματικές οι παρατάσεις στις συμβάσεις υπαλλήλων ΟΤΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Aντισυνταγματικές οι παρατάσεις στις συμβάσεις υπαλλήλων ΟΤΑ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι παρατάσεις στις συμβάσεις των συμβασιούχων για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το σκεπτικό ότι το σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που αποκλείει ουσιαστικά τη δυνατότητα παρατάσεων στις συμβάσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ – υπολογίζονται σε περίπου 15 χιλιάδες- που είχαν προβλεφθεί πρόσφατους νόμους,( επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου) παράγει συνέπειες για τους χιλιάδες συμβασιούχους των ΟΤΑ καθώς απαγορεύει και την πληρωμή τους για όσο χρόνο, κρίνεται ότι οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα.

Δηλαδή η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ότι δεν μπορούν καν να πληρωθούν, όσοι συμβασιούχοι, παρείχαν έργο με παράταση, έστω για ένα χρόνο, των συμβάσεών τους, κατά παράβαση του συντάγματος, ενώ εμποδίζει τόσο την παράταση των συμβάσεων τους όσο και της μονιμοποίησης τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή