Χρηματοδότης των «Πυρήνων»

Χρηματοδότης των «Πυρήνων»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο ο 25χρονος που συνελήφθη χθες για τη ληστεία χρηματαποστολής στη Γεωπονική Σχολή να μετέχει στη «νέα γενιά» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ή να αποτελεί μόνο χρηματοδότη της οργάνωσης εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό διότι ο αδελφός του είχε συλληφθεί το 2013 για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση.

Αρμόδιοι αξιωματικοί επεσήμαιναν χθες ότι ο νεαρός δεν συγκαταλεγόταν –μέχρι πρότινος τουλάχιστον– μεταξύ των βασικών υπόπτων για συμμετοχή στον νεοσυσταθέντα πυρήνα της οργάνωσης, που βρίσκεται πίσω από ενέργειες όπως η αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στο εξωτερικό και η επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του Αδ. Γεωργιάδη στην Κηφισιά. Η ίδια πηγή, ωστόσο, διευκρίνισε ότι μέρος της λείας θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να κατέληγε στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» και προσέθεσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί τρεις παρόμοιες ληστείες, η μία σε χρηματαποστολή στα Εξάρχεια και οι άλλες δύο σε χρηματαποστολές στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Και οι τρεις αυτές ληστείες σημειώθηκαν το διάστημα 2015-2016 και –μετά τα χθεσινά γεγονότα– οι φάκελοί τους αναμένεται να ανασυρθούν από το αρχείο των αρμοδίων υπηρεσιών.

Υπό την απειλή όπλων

Η ληστεία στη Γεωπονική Σχολή έγινε στις 10.25 χθες το πρωί. Δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες full face απείλησαν με πιστόλια υπαλλήλους εταιρείας security που ανεφοδίαζαν ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας εντός του πανεπιστημίου.

Αρπαξαν μια «κασετίνα» με χρήματα και αποπειράθηκαν να διαφύγουν με ένα κλεμμένο σκούτερ μάρκας Piaggio που είχαν παρκάρει πίσω ακριβώς από το κτίριο της διοίκησης του πανεπιστημίου. Αγνωστο γιατί, δεν κατάφεραν να βάλουν μπροστά το μηχανάκι και υπό τον φόβο να ακινητοποιηθούν από τους φύλακες του πανεπιστημίου τράπηκαν σε φυγή κινούμενοι ο καθένας σε διαφορετική κατεύθυνση. Στο σημείο εγκατέλειψαν ένα σακίδιο μέσα στο οποίο υπήρχε ένα μπουκάλι με χλωρίνη, καθώς και πλαστικές χειροπέδες. Με τη χλωρίνη οι δράστες σκόπευαν να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη τους από το σκούτερ ή την κασετίνα που είχαν αφαιρέσει, ενώ με τα πλαστικά tire up θα έδεναν τις άκρες των ρούχων τους ώστε να μην αφήσουν υπολείμματα DNA στο σημείο της ληστείας.

Ο συλληφθείς, στην προσπάθειά του να διαφύγει, φέρεται να κινήθηκε μέσω υπόγειας διάβασης προς την Ιερά Οδό, όπου όμως συνελήφθη από το πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης, που στο μεταξύ είχε πάρει σήμα και σπεύσει στο σημείο. Στην κατοχή του είχε την κασετίνα που νωρίτερα είχε αφαιρέσει από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής. Κατά πληροφορίες, ωστόσο, ήταν… κενή περιεχομένου, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των εταιρειών security να πραγματοποιούν –για λόγους ασφαλείας– εικονικές χρηματαποστολές.

Παρά τη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, ο δεύτερος δράστης κατάφερε να διαφύγει. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας, όπου όμως τήρησε αρνητική στάση κατά την ανάκριση. Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, για τα ευρήματα της έρευνας ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στο μικροσκόπιο των αρμοδίων υπηρεσιών θα βρεθούν παρόμοιες ληστείες που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή