Ενα… λεύκωμα διχάζει Τατούλη – Καμπόσο

Ενα… λεύκωμα διχάζει Τατούλη – Καμπόσο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «πατρότητα» ενός έργου πάντοτε δημιουργούσε εντάσεις – τουλάχιστον για όποια έργα ολοκληρώνονταν με επιτυχία. Σε τοπικό επίπεδο, όμως, όπου η «σφραγίδα» σε ένα έργο μετατρέπεται σε θέμα πολιτικής επιβίωσης, μια αμφιλεγόμενη αναφορά ή μια παράλειψη αρκεί για να… ανάψει πυρκαγιά. Αυτό συνέβη στην Πελοπόννησο ανάμεσα στον δήμαρχο Αργους-Μυκηνών και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με αφορμή το έργο ανάπλασης του Αργους.

Ολα ξεκίνησαν… από ένα λεύκωμα. Μια έκδοση του Δήμου Αργους-Μυκηνών για τα έξι χρόνια δημαρχίας του Δημήτρη Καμπόσου, στην οποία παρουσιάζονταν τα βασικά έργα με τα οποία ασχολήθηκε κατά τη θητεία του. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν άργησε να εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις της. Σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη φέρουν τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Αργους-Μυκηνών», υποστηρίζει ότι κακώς ο δήμος «καρπώνεται» την πατρότητα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, καθώς και την κατασκευή σχολείων Ινάχου και Κουτσοποδίου.

Η απάντηση του κ. Καμπόσου δεν άργησε. Κατηγορεί για αγνωμοσύνη τον κ. Τατούλη, καθώς δεν ενδιαφέρεται «ποιος θα προετοιμάσει το έργο, ποιος θα κοπιάσει (…), ποιος θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην πορεία υλοποίησης, ποιος θα το ολοκληρώσει. Εβδομήντα τρία καταγεγραμμένα στάδια ξεπέρασε ο Δήμος Αργους-Μυκηνών μόνο για να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης, αλλά τον περιφερειάρχη δεν τον ενδιαφέρει», αναφέρει. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η αιτία της «επίθεσης» της Περιφέρειας δεν είναι άλλη από την άρνησή του να συμπορευθεί με την Περιφέρεια στο θέμα των απορριμμάτων και «η άρνησή μου να επιβαρύνω τους δημότες μου με υπέρογκα ποσά για τη διαχείρισή τους».

Ακολούθησε χθες νέα δήλωση από πλευράς Περιφέρειας, αυτήν τη φορά από τον αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους Αργολίδας. «Σε ό,τι αφορά τον δημόσιο απολογισμό των δράσεων του 2011-2016, στην πολυτελή έκδοσή του, θα έπρεπε να επιδείξει μεγαλύτερη ειλικρίνεια για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να πει ξεκάθαρα στους πολίτες ότι το έργο της ανάπλασης της πλατείας του Αργους, τα σχολεία του Ινάχου και του Κουτσοποδίου, καθώς και πολλά άλλα έργα στον δήμο του φέρουν την προσωπική σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη», αναφέρουν. Τον κατηγορούν ότι «ξέχασε» να δηλώσει στην πολιτεία την παράνομη χωματερή του δήμου και συγκρίνει την προσωρινή διαχείριση που προωθεί με την ολοκληρωμένη λύση της Περιφέρειας. Η ανακοίνωση δεν φείδεται βαρέων εκφράσεων: ο κ. Καμπόσος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για λαϊκισμό, κομπασμό, αλαζονεία, πολιτικό ναρκισσισμό, θράσος, όψιμο και έντεχνο (sic) ενδιαφέρον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή