Επενδύσεις 20 εκατ. από τα Ελληνικά Πετρέλαια για επέκταση των πρατηρίων BP

Επενδύσεις 20 εκατ. από τα Ελληνικά Πετρέλαια για επέκταση των πρατηρίων BP

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία περιλαμβάνει το πλάνο των ΕΛΠΕ για την αναβάθμιση και επέκταση των πρατηρίων της BP, που από χθες διαθέτουν καύσιμα νέας τεχνολογίας Αctive, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση κινητήρα και περισσότερα χιλιόμετρα με τα ίδια λίτρα. Η στρατηγική των ΕΛΠΕ για το δίκτυο πρατηρίων της BP περιλαμβάνει στοχευμένη γεωγραφική επέκταση με προτεραιότητα τις τουριστικές περιοχές της χώρας και την αναβάθμιση των υφιστάμενων σε προϊόντα και παροχή υπηρεσιών, καθώς και νέα εταιρική ταυτότητα που θα γνωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στις προοπτικές ανάπτυξης του δικτύου που φέρει το σήμα της BP αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων καυσίμων, ο γενικός διευθυντής εμπορίας των ΕΛΠΕ Ρομπέρτο Καραχάνας. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα ΕΛΠΕ υπέγραψαν στο Λονδίνο την ανανέωση της συμφωνίας αποκλειστικής χρήσης σήματος BP στην Ελλάδα με την πολυεθνική για 5 συν πέντε χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά καυσίμων, που από χθες είναι διαθέσιμα στα πρατήρια της BP και έχουν ήδη λανσαριστεί με επιτυχία σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, όπως τόνισαν οι ειδικοί της BP, είναι αποτέλεσμα 5ετούς έρευνας και 50 χιλιάδων ωρών δοκιμών. Μπορούν να προσθέσουν ανά γέμισμα έως 61 χιλιόμετρα επιπλέον σε κινητήρες ντίζελ και έως 46 χιλιόμετρα στη βενζίνη 100 οκτανίων, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά από το πρώτο γέμισμα. Επιπλέον με τη συνεχή χρήση, τα καύσιμα τεχνολογίας Active βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων για συντήρηση του αυτοκινήτου εκτός προγράμματος. Τα νέα καύσιμα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις των κινητήρων αλλά και να συνεχίζουν να ωφελούν και τους κινητήρες παλαιότερης τεχνολογίας. Με συνεχή χρήση, τα καύσιμα τεχνολογίας Active βοηθούν στην απομάκρυνση των καταλοίπων που μπορεί να αφήσουν στον κινητήρα τα κοινά καύσιμα και προστατεύουν από τη δημιουργία νέων, βοηθώντας τον κινητήρα να λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά. Παράλληλα, έχουν πιο θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων εξοικονόμησης ενέργειας.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Καραχάνας, η «Ελληνικά Καύσιμα» θα απορροφήσει πλήρως το κόστος των νέων καυσίμων και θα τα διαθέσει στην αγορά στην ίδια τιμή με τα παλαιά. Ο ίδιος επισήμανε την υπεραξία του σήματος της BP για τον όμιλο των ΕΛΠΕ, υπογραμμίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία της στην Ελλάδα από το 1951. «Πάνω από 27,5 εκατ., περίπου, που διακινούνται μέσω της Ελλάδας τον χρόνο, εμπιστεύονται το σήμα της BP», τόνισε χαρακτηριστικά. Στην εκδήλωση παρευρέθη τόσο ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Ευστάθιος Τσοτσορός όσο και ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή