Παππάς προς ΕΣΡ: «Τρέξτε» την αδειοδότηση των καναλιών

Παππάς προς ΕΣΡ: «Τρέξτε» την αδειοδότηση των καναλιών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «Τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε, δεν μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις» την οποία απηύθυνε από του βήματος της Βουλής προς τα μέλη του ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, κατέστησε εμφανή την δυσφορία της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει κινηθεί η διαδικασία για το διαγωνισμό που θα οδηγήσει σε αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Μάλιστα τόνισε ότι τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής, «έχουν τις σχετικές πειθαρχικές αστικές και ποινικές ευθύνες αν δεν τηρούν τα καθήκοντά τους, τους νόμους και το Σύνταγμα».

Με αφορμή ερώτηση του κ. Π. Σκουλοριάκου (ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Παππάς ανέφερε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής του οποίου προΐσταται, έχει παράσχει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση:

«Εχουμε παραδώσει τις οδηγίες για την δημοπρασία, τις μελέτες που είχαμε, ακόμα και το πληροφοριακό σύστημα που επιτρέπει στα μέλη του ΕΣΡ από όπου και αν βρίσκονται να έχουν πρόσβαση στο μεταδιδόμενο τηλεοπτικό προϊόν. Υπάρχουν τα πάντα στην θέση τους για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός». Υπό αυτό το πρίσμα, επανέλαβε ότι «η τήρηση του Συντάγματος επιβάλλει αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών», σημειώνοντας παράλληλα πως ήταν ακατανόητο που το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη γνωστή απόφασή του δεν είχε επικυρώσει τον διενεργηθέντα προ μηνών διαγωνισμό. Σημείωσε, πάντως, ότι η απόφαση εκείνη εμπεριείχε δυο εκπλήξεις: η μία ήταν ότι «επαναλάμβανε το γεγονός ότι το καθεστώς άνευ αδείας αντίκειται στο Σύνταγμα» και η άλλη ήταν «η διατύπωση ότι το ΕΣΡ στην προηγούμενη σύνθεσή του δεν ήταν νόμιμο, κάτι που δικαιώνει την θέση και την πράξη της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ και την παύση των μελών που η θητεία  τους είχε λήξει». «Οι αποφάσεις του ΣτΕ θα πρέπει να εφαρμόζονται όχι αλα καρτ», είπε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» από την πλευρά του ΕΣΡ στην διαδικασία αδειοδότησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή