Επίθεση Κυβέρνησης σε Δικαιοσύνη με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Επίθεση Κυβέρνησης σε Δικαιοσύνη με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γύρος αντιπαράθεσης έχει ανοίξει μεταξύ Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης,  μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ.  Δια στόματος του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Τζανακόπουλου, που είπε πως η απόφαση διέρρευσε στον τύπο «απαράδεκτα», δόθηκε το σχετικό «έναυσμα». Ο κ. Τζανακόπουλος δεν έμεινε εκεί καθώς εξαπέλυσε ευθέως πυρά εναντίον της Δικαιοσύνης λέγοντας πως «οφείλει να προστατεύει το κύρος της από προσπάθειες άθλιας πολιτικής αξιοποίησης», προσδιορίζοντας ως τέτοια τη σχετική δήλωση – απάντηση του κ. Κυριακού Μητσοτάκη. 

Ο κ. Τζανακοπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για καταβολή των δεδουλευμενων των συμβασιούχων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα πρέπει να αναμένεται νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα.

Οπως είπε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα για απαλλαγή των εργαζομένων την ομηρία και σύντομα το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί να πάρει θέση επί του ζητήματος. 

H τοποθέτηση Σκουρλέτη

Και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με εκτενή ανακοίνωση του, άσκησε κριτική. Μεατξύ άλλων ο υπουργός αναφέρει στις επισημάνσεις του πως  «το Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει το σεβασμό κάθε απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των λοιπών Ανώτατων Δικαστηρίων, αλλά και κάθε αρμόδιας δικαστικής αρχής» προσθέτοντας όμως με σαφείς αιχμές πως «ο σεβασμός, όμως, του συνταγματικού ρόλου της δικαστικής λειτουργίας θα πρέπει να είναι αυτονόητος για όλους. Νυχτερινές διαρροές, επιλεκτικές "εκμυστηρεύσεις" σε μέσα ενημέρωσης και σχολιασμός φαντασμάτων, ούτε έχουν ούτε και θα μπορούσαν να έχουν σχέση με την συνταγματικά επιβεβλημένη, αμερόληπτη και θεσμικά ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης» που «φορτίζουν -εξ αντικειμένου- ένα νομικά δυσχερές και κοινωνικά ευαίσθητο ζήτημα, με μία πολιτικότητα που ούτε μπορεί ούτε και επιτρέπεται να σχετίζεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με τη διαμόρφωση δικαστικής κρίσης».

Ο κ. Σκουρλέτης  επαναλαμβάνει δε, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας «που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου στο δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία» και επισημαίνει, αφήνοντας νέα αιχμή για την δικαιοσύνη πως τέτοιες 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή