Κρήτη: Εκατοντάδες φοιτητές γιορτάζουν την 30η επέτειο του προγράμματος «Erasmus»

Κρήτη: Εκατοντάδες φοιτητές γιορτάζουν την 30η επέτειο του προγράμματος «Erasmus»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 700 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης επισκέπτονται από σήμερα την Κρήτη, για τέσσερις ημέρες, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος «Erasmus», στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται εκδηλώσεις από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Τους φοιτητές, οι οποίοι άπλωσαν μία μεγάλη σημαία που περιείχε τις εθνικές σημαίες της Ευρώπης, υποδέχτηκε το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι η πρωτοβουλία-δράση του ERASMUS είναι μία μεγάλη γιορτή, που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Ευρώπη ενώνει, χτίζει «γέφυρες» και δημιουργεί πολύτιμες εμπειρίες.

«Οι σημερινοί φοιτητές και αυριανοί Ευρωπαίοι πολίτες θα συνεχίσουν στα βήματα που έθεσαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλετε με όλες σας τις δυνάμεις στην υλοποίηση του μεγάλου ευρωπαϊκού οράματος, για την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Σας καλωσορίζουμε σε ένα νησί που έχει ταυτιστεί με την ευρωπαϊκή ιστορία, σε έναν τόπο που δημιουργήθηκε ο Μινωικός Πολιτισμός, ο πρώτος πολιτισμός στον ευρωπαϊκό χώρο. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για την παρουσία σας στην Κρήτη και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσετε τους καλούς "πρεσβευτές" για την προβολή του νησιού μας και της Ελλάδας ευρύτερα στις χώρες σας».

 

Ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος, Κωστής Γιαννίδης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για τη στήριξη του ERASMUS. Όπως σημείωσε, κατά τη διάρκεια της παραμονής των φοιτητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εξελιχθεί το «The Crete Trip-National Event-ESN Greece», ένα από τα δημοφιλέστερα event στο δίκτυο. Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι, γεμάτο δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές του εξωτερικού να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την κρητική διατροφή, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, ευρύτερα.

Οι φοιτητές θα επισκεφθούν τα μνημεία του νησιού, προκειμένου να γνωρίσουν την ιστορία τον πολιτισμό και το περιβάλλον της Κρήτης, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν και παραδοσιακά έθιμα και να γευτούν τα κρητικά προϊόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή