ΔΝΤ: Δεν θα συμμετάσχουμε χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους

ΔΝΤ: Δεν θα συμμετάσχουμε χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μία «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους», όπως επισήμανε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο κ. Μάρεϊ επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα του ελληνικού δημοσίου χρέους θα συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο των G7, η οποία θα λάβει χώρα στο Μπάρι της Ιταλίας. Επίσης, ανέφερε ότι όντως έχει προγραμματισθεί επικείμενη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

Ερωτηθείς για το που βρίσκονται οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου σχολίασε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», επανέλαβε δε την πάγια θέση του ΔΝΤ, που είχε επαναδιατυπώσει πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν. Σύμφωνα με αυτή, «η τεχνική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους» προκειμένου το Ταμείο να εγκρίνει τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος.

Τέλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει αν το Ταμείο θα ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί για την εφαρμογή του νέου πακέτου των μέτρων τα οποία έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «συνήθως θέλουμε η πολιτική να τυγχάνει στήριξης».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή