Γαλλία: «Νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια του Μακρόν – Το 52% προέρχεται από την κοινωνία

Γαλλία: «Νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια του Μακρόν – Το 52% προέρχεται από την κοινωνία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόμμα του νεοεκλεγέντα προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 428 υποψηφίων του République en marche στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, εκ των οποίων το 52% προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και το 50% αποτελείται από γυναίκες.

Εκ των 428 προσώπων που περιλαμβάνονται στην προκαταρκτική λίστα και επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι από συνολικά «19.000 φακέλους», οι οποίοι υποβλήθηκαν, το «52% του συνόλου των υποψηφίων προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών, μη έχοντας ασκήσει ποτέ κάποιο αιρετό αξίωμα και χωρίς να ασκεί σήμερα καθήκοντα σε κάποια πολιτική θέση», εξήγησε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Ρισάρ Φεράντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια πραγματική ισοτιμία» με 214 γυναίκες και 214 άνδρες υποψήφιους.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας δεν θα ορίσει κάποιον υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς. Ο Βαλς, οι πολιτικές θέσεις του οποίου χαρακτηρίζονται παρόμοιες με εκείνες του Μακρόν και που αντιπροσωπεύει τους μετριοπαθείς της δεξιάς πτέρυγας ενός βαθιά διχασμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να αναλάβει κάποιο ρόλο στην προεδρική πλειοψηφία του Μακρόν.

Εντούτοις, το επιτελείο του νέου προέδρου της χώρας επισήμανε ότι ο Βαλς δεν πληροί τις προϋποθέσεις, προκειμένου να οριστεί υποψήφιος του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν θα ορίσουμε τον Μανουέλ Βαλς (ως υποψήφιο)», τόνισε ο Ρισάρ Φεράντ, στη συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «δεν θα ορίσουμε υποψήφιο ούτε εναντίον του».

Σύμφωνα με τον Φεράντ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αναφορικά με τους υποψηφίους που απομένουν για να συμπληρωθούν οι 577 εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας.

Ο γενικός γραμματέας του République en marche τόνισε ότι το κόμμα είναι αποφασισμένο να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Επιθυμούμε να οικοδομήσουμε μια πλειοψηφία με στόχο την αλλαγή και επομένως να συγκεντρώσουμε την απόλυτη πλειοψηφία για το La Republique en Marche στην Εθνοσυνέλευση».

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή