WSJ: Εξοδο στις αγορές Ιούλιο ή Σεπτέμβριο εξετάζει η Αθήνα

WSJ: Εξοδο στις αγορές Ιούλιο ή Σεπτέμβριο εξετάζει η Αθήνα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκδοση κρατικού ομολόγου εξετάζεται από την Αθήνα, με βάση δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal – σχέδιο, το οποίο μπορεί να υλοποιηθει το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι η  ελληνική κυβέρνηση ελπίζει για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσα στον Ιούλιο, μετά από την άμεση επίτευξη μιας συμφωνίας για το χρέος. Η WSJ τονίζει -επικαλούμενη άτομο με γνώση του θέματος- ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να ξεκινήσει την αγορά ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο, εφόσον διαπίστωνε πως έχουν συμφωνηθεί τα κατάλληλα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ η ΕΚΤ πιθανότατα θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα αξίας μόλις τριών ή τεσσάρων δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, σε ό,τι αφορά βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

«Πολλοί διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων είναι επιφυλακτικοί για την επένδυση σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία χωρίς ένα τέτοιο μήνυμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή στην WSJ.

Εφόσον η ΕΚΤ προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές τον ίδιο μήνα ή τον Σεπτέμβριο, εκδίδοντας νέο κρατικό ομόλογο, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Αθήνα, τους οποίους επικαλείται η WSJ.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο συνδυασμός μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η επιτυχής έξοδός της στις αγορές, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής για την οικονομία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή