ΔΗΣΥ: προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα

ΔΗΣΥ: προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση για φυγή προς τα εμπρός και απεγκλωβισμό από τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας απηύθυνε χθες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ και συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, στον απόηχο της αναζωπύρωσης του εσωκομματικού μετώπου με αφορμή την εκκένωση του γραφείου του Στέφανου Ξεκαλάκη, στην οποία ο τελευταίος αντέδρασε έντονα. Ο κ. Κεγκέρογλου θέλησε χθες να οριοθετήσει το πραγματικό μέτωπο της ΔΗΣΥ –την κυβερνητική πολιτική, που, όπως είπε, οδηγεί τη χώρα σε συνεχή αδιέξοδα– και να προσδιορίσει το πραγματικό διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη – την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ενώπιον αυτών, ο κ. Κεγκέρογλου τοποθετήθηκε απέναντι σε ενέργειες και συμπεριφορές που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και διαμορφώνουν αρνητική εικόνα. Κάλεσε όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν του τόνους και να απόσχουν από άγονες αντιπαραθέσεις, και ζήτησε να εργαστούν όλοι μαζί με τη Φώφη Γεννηματά στην κατεύθυνση αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών ώστε να αναδειχθεί η ΔΗΣΥ σε καθοριστικό φορέα για θετικές εξελίξεις στον τόπο.

Η τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου έγινε –όχι τυχαία– τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, μεθαύριο Κυριακή, καθώς το τελευταίο που θα επιθυμούσαν στη Χαρ. Τρικούπη είναι να μεταφερθούν εκεί τα φαινόμενα εσωστρέφειας και τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή, μάλιστα, που οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία επανήλθαν χθες στην κριτική και στην επαναδιατύπωση του προβληματισμού τους ότι οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δημιουργούν τον κίνδυνο να κυριαρχήσουν στη δημόσια συζήτηση και να υποβαθμιστεί –ως συνέπεια– το συνέδριο της ΔΗΣΥ. Ζητούν, δε, να συγκληθεί άμεσα το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της ΔΗΣΥ για να συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Ο προβληματισμός αυτός αναμένεται ότι θα μεταφερθεί και σήμερα στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, μαζί με το αίτημα για σαφή προσδιορισμό του οδικού χάρτη και των δράσεων που θα οδηγήσουν σε ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΣΥ πριν από το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή