ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ επιτίθεται εκ νέου στον Π. Πολάκη

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε χθες η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος ανέφερε ότι κάποιοι αντιστέκονται σθεναρά στη λειτουργία των χειρουργείων της Ζακύνθου και του νοσοκομείου της Σαντορίνης, έχοντας «στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ενίσχυση ιδιωτικών νοσηλευτηρίων», η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της απαντά: «Κύριε πρωθυπουργέ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σας παραπληροφορεί και σας εκθέτει».

Οπως αναφέρει η ομοσπονδία, που είχε εξαρχής επιφυλάξεις ως προς την ασφαλή λειτουργία και των δύο δομών, «στη Ζάκυνθο και στη Σαντορίνη δεν υπάρχουν ιδιωτικά χειρουργικά κέντρα ή ιδιωτικές χειρουργικές κλινικές». Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου, την υγειονομική περιφέρεια και τον κ. Πολάκη για χειρουργούς που κρατούν επτά μήνες κλειστά τα χειρουργεία, προσθέτοντας ότι οι ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργείου στη Ζάκυνθο διακομίζονται σε νοσοκομεία των Πατρών ή άλλων πόλεων.

Για το νοσοκομείο Σαντορίνης επισημαίνει ότι μέρα με τη μέρα οξύνονται τα προβλήματα λόγω υποστελέχωσης και σημειώνει ότι δεν υλοποιήθηκαν όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στα εγκαίνια του περασμένου Ιουλίου, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία αξονικού τομογράφου. Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι στη Σαντορίνη υπάρχει μόνο ένα ιδιωτικό κέντρο ημερήσιας νοσηλείας για ορθοπεδικές μικροεπεμβάσεις και καταλήγει «όποιος αρρωσταίνει στη Σαντορίνη γίνεται διακομιδή με πλοίο, ή αεροδιακομιδή σε νοσοκομεία της Αττικής, της Κρήτης και της Σύρου. Οι αεροδιακομιδές δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο με τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ