Γιουνάιτεντ – Αγιαξ στον τελικό

Γιουνάιτεντ – Αγιαξ στον τελικό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αγιαξ προκρίθηκαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, όχι όμως τόσο εύκολα όσο πίστευαν. Δύο ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έκλεισαν θέση για τη Στοκχόλμη την Τετάρτη 24 Μαΐου. Χθες βράδυ, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήρθε ισόπαλη με τη Θέλτα με σκορ 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ», προκρίθηκε, όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ χάρη στη νίκη της με 1-0 στο πρώτο ματς του Βίγο. Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 17΄ με κεφαλιά του Φελαϊνί και παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα της ρεβάνς είχε τον έλεγχό του, στο 85΄ το ματς μετατράπηκε σε θρίλερ, καθώς η Θέλτα ισοφάρισε με κεφαλιά του Ρονκάλια. Και ήθελε ένα γκολ για την πρόκριση. Τρία λεπτά αργότερα, το «Ολντ Τράφορντ» έγινε «αρένα», με αρκετούς παίκτες να έρχονται στα χέρια. Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκαν οι Μπαϊλί και Ρονκάλια. Στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Θέλτα έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση.

O Aγιαξ πανηγύρισε, παρά την ήττα του με 3-1 από τη Λιόν στη Γαλλία, και θα συμμετάσχει στον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό μετά το 1996, υπερασπιζόμενος μετά κόπων και βασάνων το 4-1 του πρώτου αγώνα. Ο αγώνας είχε καταιγιστικό ρυθμό από το 1ο έως το 90ό λεπτό, με δυνατές μονομαχίες και χαμένες ευκαιρίες. Το γεγονός ότι η Λιόν αναζητούσε ένα υψηλό σκορ, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκρισή της, έδωσε την ευκαιρία στον Aγιαξ να προηγηθεί νωρίς στον αγώνα, ωστόσο ένα τρίλεπτο ξέσπασμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μετέτρεψε το 0-1, που είχε διαμορφωθεί από τον Ντόλμπεργκ, σε 2-1, με ισάριθμα γκολ του Λακαζέτ. Το γκολ του Γκεζάλ στο 81ο λεπτό δημιούργησε ένα συγκλονιστικό τελευταίο δεκάλεπτο, με τη Λιόν να χάνει τρεις ευκαιρίες για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, χωρίς τελικώς να το καταφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή