Αγγλία: Χειρόγραφο πρίκουελ του Χάρι Πότερ στόχος ληστείας στο Μπέρμιγχαμ

Αγγλία: Χειρόγραφο πρίκουελ του Χάρι Πότερ στόχος ληστείας στο Μπέρμιγχαμ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειρόγραφο πρίκουελ του Χάρι Ποτερ, γραμμένο πάνω σε μία κάρτα από την ίδια την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, κλάπηκε κατά τη διάρκεια ληστείας στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας.

H συγγραφέας έγραψε την μικρή ιστορία, έκτασης μόλις 800 λέξεων, για μία δημοπρασία με φιλανθρωπικούς σκοπούς, το 2008, στην οποία το χειρόγραφο πουλήθηκε προς 25.000 λίρες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ιστορία κλάπηκε μαζί με ορισμένα κοσμήματα, κάποια στιγμή μεταξύ 13 και 24 Απριλίου.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας, Πολ Τζόνσει, έκανε έκκληση σε όλους τους οπαδούς της δημοφιλούς σειράς βιβλίων να ειδοποιήσουν την αστυνομία, σε περίπτωση που δουν το χειρόγραφο να πωλείται ή δημοπρατείται στο διαδίκτυο.

Η ιστορία είναι τοποθετημένη τρία χρόνια πριν από τη γέννηση του Χάρι Πότερ και εξιστορεί το πως ο πατέρας του, Τζέιμς Πότερ, και ο νονός του, Σίριους Μπλάκ, μπλέκονται σε κάποια φασαρία με έναν αστυνομικό, προτού χρησιμοποιήσουν τις μαγικές ιδιότητες τους, για να δραπετεύσουν πάνω σε σκουπόξυλα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή