Για τη Δημόσια Αρχαιολογία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο  συνέδριο για τη Δημόσια Αρχαιολογία σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιείται από σήμερα έως την Κυριακή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Ιnnovarch. Αρχαιολόγοι, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι μουσείων, έφοροι αλλά και ξεναγοί, παιδαγωγοί και πολίτες που εργάζονται για τη σύνδεση της αρχαιολογίας με την κοινωνία, θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό. «Γιατί η αρχαιολογική επιστήμη είναι μεν υπόθεση της κοινότητας των επιστημόνων, όμως δεν είναι μόνο οι επιστήμονες που έχουν ενδιαφέρον, λόγο και δικαίωμα να ασχολούνται με τα “αρχαία”», αναφέρει η Νένα Γαλανίδου, διοργανώτρια του συνεδρίου και καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Η πρωτοτυπία του συνεδρίου συνίσταται στο γεγονός ότι η συζήτηση για την “προίκα” του αρχαιολογικού παρελθόντος που γίνεται χρόνια τώρα στην κοινωνία περνάει τις θύρες του Ελληνικού Πανεπιστημίου ως αντικείμενο έρευνας και ακαδημαϊκής επεξεργασίας».

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 μ.μ. με την ομιλία του καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη για την Αρχαία Ελεύθερνα ως «ένα ολιστικό παράδειγμα Δημόσιας Αρχαιολογίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή