Απόβαση στη Νέα Υόρκη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατμόσφαιρα στο The Spaniard, που άνοιξε πριν από περίπου έναν μήνα στο West Village της Νέα Υόρκης, αντανακλά την ταξιδιάρικη διάθεση των ιδιοκτητών του.

Ίσως όμως και να μπερδεύει λίγο, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα αμερικανικό gastro-bar, το οποίο έφτιαξαν κάτι τύποι από την Ιρλανδία και του έδωσαν όνομα εμπνευσμένο από τη θρυλική Ισπανική Αρμάδα, που κατατροπώθηκε από τους Άγγλους το 1588.

Στο ολοκαίνουργιο στέκι της πόλης για φαγητό και ποτό τα κάδρα στους τοίχους έχουν ιστιοφόρα, ενώ ο χώρος υιοθετεί ποικίλες αναφορές σε θρυλικά νεοϋορκέζικα μαγαζιά άλλων εποχών, όπως το χαρακτηριστικό πράσινο δέρμα στους καναπέδες.

Δεν γινόταν, φυσικά, να λείψει και το ιρλανδικό στοιχείο που δίνουν οι vintage αποχρώσεις στα βελούδινα καθίσματα, καθώς και οι περισσότερες από 100 ετικέτες ουίσκι που θα δείτε στον κατάλογό του, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν καταρτίσει μια ενδιαφέρουσα λίστα από κοκτέιλ και ένα μενού με εύκολα πιάτα, όπως παέγια, τάπας, κ.λπ.

www.thespaniardnyc.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή