H κραυγή των Βίκινγκ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Βίκινγκ είναι οι πιο παρεξηγημένες φιγούρες της χώρας μας.

Συχνά οι ιστορίες γύρω από αυτούς εξυπηρετούν απλώς την τουριστική βιομηχανία, εξάπτοντας τη φαντασία.

Θέλαμε να το αλλάξουμε αυτό, λέγοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τους προγόνους μας, που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στο παρελθόν», λέει ο καθηγητής ιστορίας Dick Harisson για το νέο μουσείο της Στοκχόλμης, που αφορά την εποχή των Βίκινγκ και ονομάζεται Vikingaliv.

Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Σκανδιναβών είναι συνυφασμένη με την ιστορία των δεινών αυτών εξερευνητών και τολμηρών θαλασσοπόρων του Μεσαίωνα, που είναι γνωστοί στον υπόλοιπο κόσμο με αρνητικό –κυρίως– πρόσημο: ως σκληροί πολεμιστές και αχρείοι πειρατές που έκλεβαν και πουλούσαν γυναίκες σαν σκλάβες.

Με το νέο μουσείο, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., στο νησάκι Djurgarden, οι Σουηδοί ρίχνουν φως στην καθημερινή ζωή και στις συνήθειες αυτής της εθνότητας, εξοικειώνουν τον επισκέπτη με τις εμπορικές και αγροτικές τους δραστηριότητες, παρουσιάζουν το «ανθρώπινο» πρόσωπό τους.

www.vikingaliv.se

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή