Τραμπ προς Κόουμι: Να ελπίζει να μην υπάρχουν κασέτες με τις συνομιλίες μας

Τραμπ προς Κόουμι: Να ελπίζει να μην υπάρχουν κασέτες με τις συνομιλίες μας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση προς τον πρώην διοικητή του FBI, Τζέιμς Κόουμι, τον οποίο απέλυσε την Τετάρτη, απέστειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τόνισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι ο Κόουμι θα πρέπει να ελπίζει ότι δε θα βρεθούν κασέτες με τις συνομιλίες τους. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε στο tweet του ότι «ο Τζέιμς Κόουμι καλύτερα να ελπίζει ότι δεν υπάρχουν κασέτες με τις συνομιλίες μας πριν αρχίσει τις διαρροές στον Τύπο».

 

Σύμφωνα με το CNN, ο Κόουμι με βάση ανώνυμη πηγή υποστήριξε ότι «δεν ανησυχεί για την ύπαρξη κασετών», που μπορεί να εμπεριέχουν συζητήσεις του με τον Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος νωρίτερα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ότι ο απολυθείς διοικητής του FBI τον είχε διαβεβαιώσει τρεις φορές σε τηλεφωνικές συνομιλίες ότι δεν βρίσκεται υπό έρευνα από τις ομοσπονδιακές αρχές. «Είπα ‘εάν είναι δυνατό, θα μπορούσες να με ενημερώσεις, αν βρίσκομαι υπό έρευνα’; Είπε ότι δεν βρίσκομαι υπό έρευνα», σχολίασε ο Τραμπ, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο παραπάνω διάλογος επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια δύο τηλεφωνικών συνομιλιών και σε δείπνο, όπου συναντήθηκαν, καθώς ο Κόουμι ζητούσε να διατηρήσει το αξίωμα του.

Ο πρώην διοικητής του FBI δεν έχει επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Τραμπ μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, δύο συνεργάτες από το στενό περιβάλλον του Κόμεϊ ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον τότε διοικητή του FBI να δηλώσει την «ειλικρινή πίστη» του σε αυτόν. Ο Κόουμι φέρεται να προσέφερε την ειλικρίνειά του. Όταν ο Τραμπ τον πίεσε περισσότερο, φέρεται να απάντησε ότι «θα την έχει».

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος τον Κόουμι

Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του διέψευσε τα περί δήλωσης πίστης λεγόμενα του πρώην διοικητή του FBI, ενώ ως προς το εάν ο Αμερικανός πρόεδρος κατέχει αρχεία με ηχογραφημένες συνομιλίες με τον Κόουμι ή εάν ηχογραφεί τις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα στο Οβάλ γραφείο, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο

Επίσης, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι δεν έχει γνώση για ύπαρξη ηχογραφήσεων από το προαναφερθέν δείπνο του Κόουμι με τον Τραμπ. Όπως διευκρίνισε, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εκκινήσει τη διαδικασία συνεντεύξεων για την εύρεση του αντικαταστάτη του Κόουμι ακόμη και σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή