PARMIGIANI FLEURIER Toric Chronomètre

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Parmigiani Fleurier είναι μία μικρή αλλά πολύ αξιόλογη ωρολογοποιία και οι δημιουργίες της, προϊόντα της δημιουργικής φαντασίας του ταλαντούχου Michel Parmigiani. Στο φετινό Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας SIHH 2017 που έγινε στη Γενεύη τον Ιανουάριο, ο ελβετικός οίκος παρουσίασε πλειάδα νέων μοντέλων, εδώ όμως θα ασχοληθούμε με το ανανεωμένο Toric, εμβληματικό μοντέλο του οίκου, καθώς είναι το πρώτο που σχεδίασε ο Michel Parmigiani.

PARMIGIANI FLEURIER Toric Chronomètre-1

Η κάσα του Toric Chronomètre έχει διάμετρο 40,8 mm και φέρει ανάγλυφες διακοσμήσεις εμπνευσμένες σχεδιαστικά από τους αρχαιελληνικούς κίονες.

PARMIGIANI FLEURIER Toric Chronomètre-2

Σμιλεμένη από λευκό ή κόκκινο χρυσό, η ανασχεδιασμένη κάσα με τους καμπυλωτούς βραχίονες συνδυάζει την κομψότητα με την εργονομία και αγκαλιάζει με άνεση τον καρπό. Το πάχος της είναι μόλις 9,5 mm.

PARMIGIANI FLEURIER Toric Chronomètre-3

Η κομψότητα του νέου Toric συνεχίζεται στο καντράν, το οποίο είναι είτε σε μαύρη οπαλίνα είτε σε μία ντελικάτη υπόλευκη κοκκώδη υφή, η οποία επιτυγχάνεται χειρωνακτικά βουρτσίζοντας την επιφάνεια του καντράν με ένα μείγμα άλατος και αργύρου σε μορφή σκόνης.

PARMIGIANI FLEURIER Toric Chronomètre-4

Στην περιφέρεια του καντράν υπάρχουν στις ενδείξεις των ωρών ζωγραφισμένοι αραβικοί αριθμοί με ιδιαίτερη γραμματοσειρά καθώς και μία διακριτική κλίμακα λεπτών. Οι ντελικάτοι δείκτες σε σχήμα ακόντιου φέρουν φωτοβόλο επίστρωση ώστε να είναι ορατοί ακόμη και σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού ενώ τα βλέμματα τραβάει η εντυπωσιακή ένδειξη της ημερομηνίας στο 6.

PARMIGIANI FLEURIER Toric Chronomètre-5

Όπως προδίδει και ο αύξων αριθμός που είναι χαραγμένος στην πλάτη της κάσας, κάθε Toric Chronomètre είναι μοναδικό και πληροί τα αυστηρά κριτήρια ακρίβειας και αξιοπιστίας που έχει θέσει το Ελβετικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης χρονομέτρων (COSC).  Χάρη στο κρύσταλλο ζαφειριού μπορεί κάποιος να θαυμάσει τον αυτόματο manufacture Calibre PF331, ο οποίος "χτυπά" με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, απαρτίζεται από 220 εξαρτήματα και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 55 ωρών.

PARMIGIANI FLEURIER Toric Chronomètre-6

Το ρολόι αγκαλιάζει τον καρπό με ένα μαύρο λουράκι από φίνο δέρμα αλιγάτορα του οίκου Hermès.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Odysseus (τηλ.: 211-2204500)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή