Κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ στην «αρένα» του Δημοσίου

Κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ στην «αρένα» του Δημοσίου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης και ΝΔ  για τους δημοσίους υπαλλήλους ξέσπασε από το απόγευμα της Παρασκευής. Αφορμή στάθηκαν κυβερνητικές πηγές που κατηγόρησαν για πολιτική σοκ και δέους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις προθέσεις του για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη «ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής χαρακτηρίζοντας "άχρηστους" τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα».

«Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το αντικοινωνικό του μένος χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή ίχνος ντροπής. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους εργαζόμενους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες!» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντες σημερινές αναφορές του Προέδρου της Ν.Δ. ότι συγκεκριμένες εργασίες που σήμερα εκτελούνται από χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους (μισθοδοσία, εισητήρια αρχαιολογικών χώρων, φύλαξη και καθαρισμός σχολείων) θα μπορούσαν να ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα ώστε να απελευθερωθούν πόροι αλλά και προσωπικό για την κάλυψη άλλων αναγκών. 

Το Μαξίμου επιστράτευσε το «φόβητρο» των απολύσεων προς το ακροατήριο του Δημοσίου, καταλογίζοντας στον Πρόεδρο της Ν.Δ. πρόθεση για αθρόες απολύσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεσμεύθηκε για αθρόες απολύσεις στο Δημόσιο προς όφελος των συμφερόντων που τόσα χρόνια λυμαίνονταν τα κρατικά ταμεία με τις αναθέσεις εργολαβιών σε ιδιώτες. Για την υλοποίηση δηλαδή του αρρωστημένου του ονείρου για πολιτική σοκ και δέους σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων».

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές σημειώναν πως «δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για το λαό και την κοινωνία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις αντικοινωνικές του πολιτικές».

Και η κ. Γεροβασίλη από την πλευρά της με διαδοχικές αναρτήσεις στο twitter , χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ αμετανόητο και αναφέρει πως στην αγωνία των συμβασιούχων της καθαριότητας απάντησε πως δεν χρειάζονται

NΔ: Δύσκολο να συνομιλήσει με τους Δημοσίους Υπαλλήλους ο κ. Τσίπρας

Από την πλευρά της η ΝΔ απαντώντας, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Κυβέρνησης, διερωτώμενη τι μπορεί να πει σήμερα ο κ. Τσίπρας στους Δημοσίους Υπαλλήλους «ότι τους κόβει ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου; Ότι κόβει από τους συνταξιούχους κατά μέσο όρο δυο συντάξεις;» και συνεχίζει με δύο ακόμα ρητορικά ερωτήματα προς την Κυβέρνηση και το αφήγημα τους για τους Δημοσίους Υπαλλήλους «ότι παίζει με τη ζωή των συμβασιούχων που τους κορόιδευε ότι θα τους μονιμοποιήσει» και «ότι τους βλέπει όλους ως εκλογική πελατεία».

Η ανακοίνωση καταλήγει με το συμπέρασμα πως είναι «δύσκολο να καταφέρει να συνομιλήσει πια μαζί τους…».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή