Εντός του καλοκαιριού η επίθεση κατά της Ράκα στη Β. Συρία

Εντός του καλοκαιριού η επίθεση κατά της Ράκα στη Β. Συρία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Σύντομα θα ξεκινήσει η επιχείρηση με στόχο την κατάληψη της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους, της πόλης Ράκα στη βόρεια Συρία, από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του στρατιωτικού τους διοικητή.

Στη συμμαχία SDF συμμετέχουν Αραβες πολιτοφύλακες, αλλά και δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG. Τα στρατιωτικά τμήματα των SDF ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας την κατάληψη της κωμόπολης Τάμπκα, στρατηγικά σημαντικός οδικός κόμβος, που συνδέει τη Ράκα με τη δυτική Συρία. Παρότι η υπό αμερικανική ηγεσία διεθνής συμμαχία έχει ήδη προσφέρει οπλισμό σε Αραβες πολιτοφύλακες των SDF, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε αυτή την εβδομάδα τον εξοπλισμό της ισχυρής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, η οποία θεωρείται ως η πλέον ετοιμοπόλεμη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων στο έδαφος της βόρειας Συρίας. Η απόφαση αυτή της Ουάσιγκτον προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, που θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή «παραφυάδα» του αυτονομιστικού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο στρατιωτικός επικεφαλής των SDF, Αμπντούλ Καντέρ Χεβντελί, αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επικείμενη επίθεση κατά της Ράκα, λέγοντας μόνο ότι η ανακατάληψη της πόλης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

«Αμέσως πριν αρχίσει η επιχείρηση, οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τον οπλισμό μας με προηγμένα όπλα, βαρείς όλμους, αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Εκτιμώ ότι τα όπλα αυτά θα παραδοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Χεβντελί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των SDF, η νέα διοίκηση του υδροηλεκτρικού φράγματος της Τάμπκα, στις όχθες του Ευφράτη ποταμού, θα εγγυηθεί την παροχή ενέργειας σε όλη τη χώρα, χωρίς διακρίσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή