Δέσμευση των G7 για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

Δέσμευση των G7 για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών θα δεσμευθούν σήμερα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την αυξανόμενη απειλή από τις διεθνείς κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης από τη συνάντηση που πραγματοποιούν στην Ιταλία.

Μια παγκόσμια κυβερνοεπίθεση μόλυνε χθες Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες.

«Αναγνωρίζουμε πως τα περιστατικά αυτά αντιπροσωπεύουν μια αυξανόμενη απειλή για τις οικονομίες μας και πως πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις οικονομικής πολιτικής», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που είδε το Ρόιτερς.

Οι επτά ζητούν να υπάρξουν κοινές πρακτικές για να εντοπίζονται γρήγορα οποιαδήποτε ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και υπογραμμίζουν την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέτρων για την αξιολόγηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ μεμονωμένων χρηματοοικονομικών εταιρειών και στο σύνολο του τομέα.

Το σχέδιο δήλωσης θα επανεξετασθεί πριν δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της G7, οι οποίοι συζητούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία κατά τη διήμερη σύνοδο που πραγματοποιούν στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η συζήτηση, η οποία είχαν προγραμματισθεί πριν από τις χθεσινές επιθέσεις, ήταν «δυστυχώς πολύ επίκαιρη».

Ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών δήλωσε ότι η ομάδα κρατών G7 είχε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου κι αναφορικά με την προστασία των χρηματοοικονομικών υποδομών.

Ο ίδιος, τόνισε ότι δε θα έλεγε ότι ο κόσμος δεν είναι προετοιμασμένος για την αντιμετώπιση παρόμοιων επιθέσεων.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ συμφωνούν για τη διατήρηση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στην ατζέντα συζητήσεων της G7, ενώ από την άλλη μεριά, ξεκαθάρισε ότι το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης εντοπίζεται στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή