«Χρυσώνει το χάπι» για Εγνατία Οδό

«Χρυσώνει το χάπι» για Εγνατία Οδό

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να «χρυσώσει το χάπι» στους εργαζομένους στην Εγνατία Οδό Α.Ε. επιχείρησε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Μιλώντας χθες στη γενική τους συνέλευση, υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να υφίσταται και μετά την παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου σε ιδιώτη και θα αναλάβει το έργο της τεχνικής και διαχειριστικής εποπτείας του (να σημειωθεί ότι στο υπουργείο ανάλογο έργο για τους αυτοκινητόδρομους φέρουν εις πέρας ολιγομελείς ομάδες). Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, η εταιρεία από κοινού με το υπουργείο θα δημιουργήσει δίκτυο σταθμών διοδίων στις εισόδους της χώρας και στην εφαρμογή της βινιέτας (αν και όποτε αυτό συμβεί). «Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις της χώρας και αφορούν την Εγνατία Οδό και την παραχώρησή της», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ώστε να αιτιολογηθεί το αναπόφευκτον του πράγματος…

Εντός Mαΐου ανακοινώνουν αποτελέσματα οι τράπεζες

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών κατά το πρώτο τρίμηνο, τα οποία όμως δεν θα προσφέρονται για πανηγυρισμούς. Σύμφωνα με αναλυτές, οι τράπεζες θα παραμείνουν σε τροχιά κερδοφορίας, ωστόσο θα καταγράφεται επιδείνωση της εικόνας τόσο σε ό,τι αφορά το μέτωπο των καταθέσεων όσο και των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Την αυλαία των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου θα ανοίξει η Eurobank στις 19 Mαΐου, ακολουθούν Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς στις 24 Mαΐου, ενώ στις 31 Mαΐου θα παρουσιάσει τα μεγέθη της η Alpha Bank.

«Λουκέτο» μπαίνει στο ξενοδοχείο Les Lazaristes

Κλείνει την άλλη εβδομάδα το ξενοδοχείο Les Lazaristes στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε στους εργαζομένους η διεύθυνση της μονάδας. Ηδη οι κρατήσεις του ξενοδοχείου μεταφέρονται σε άλλα καταλύματα της πόλης. Από τη διαχείριση της επιχείρησης έχει αποχωρήσει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Domotel Hotels and Resorts του κατασκευαστικού oμίλου της εταιρείας Δομοτεχνική Α.Ε., ο οποίος είχε κτίσει το ξενοδοχείο πριν από περίπου 13 χρόνια σε κτίριο που λειτουργούσε παλαιότερα ως καπναποθήκη. Το ξενοδοχείο αναμένεται να επαναλειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση.

Στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα

To «πράσινο φως» για την είσοδο της Lyktos Participation, συμφερόντων του κ. Μιχάλη Σάλλα, ως στρατηγικού επενδυτή, στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, έδωσαν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του SSM. Με αφορμή την έγκριση, ο κ. Σάλλας δήλωσε ότι «άμεσος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη διοίκηση της τράπεζας στην εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του πιστωτικού ιδρύματος για την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, την προάσπιση των συμφερόντων των 84.000 μεριδιούχων-μετόχων μας και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Παρέμβαση θεσμών για τα «κόκκινα» δάνεια

Με την παρέμβαση των θεσμών λύθηκε το θέμα της προστασίας των τραπεζικών στελεχών, όταν προχωρούν σε ρυθμίσεις και διαγραφές δανείων. Η διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει ότι ποινική δίωξη θα ασκείται μόνον έπειτα από γνωμοδότηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία θα ζητείται από επιτροπή την οποία θα συγκροτούν ανώτατοι δικαστικοί. Με τον τρόπο αυτόν, λύθηκε ο γόρδιος δεσμός που είχε κατορθώσει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, ορίζοντας ως υπεύθυνο να αποφασίσει για τις ποινικές διώξεις των τραπεζικών στελεχών τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών ή, σύμφωνα με άλλη εκδοχή, επιτροπή στην οποία θα συμμετείχε εκπρόσωπος διορισμένος από τον υπουργό Οικονομικών. Η σχετική επιδίωξη που στόχο είχε να ελέγξει την όλη διαδικασία προσέκρουσε στην αντίθεση των θεσμών, που είδαν πίσω από αυτήν τη διάταξη πολιτικό δάκτυλο. Ετσι, η διάταξη επεστράφη για να γραφτεί εκ νέου και μετά τα αλλεπάλληλα μπρος – πίσω στην κυβέρνηση επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις… αυτές των θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή