Γιουβέντους – Ρεάλ 19 χρόνια μετά…

Γιουβέντους – Ρεάλ 19 χρόνια μετά…

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους ετοιμάζονται να διεκδικήσουν εκ νέου το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο τελικός του Αμστερνταμ το 1998 ήταν ένας αγώνας που εν πολλοίς άλλαξε την ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, διότι η Ρεάλ Μαδρίτης, με σκόρερ τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα Ευρώπης στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου.

Η Γιουβέντους του 1998 και γενικότερα της δεκαετίας του 1990 αποτελούσε την πιο σταθερή ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική δύναμη, ασχέτως αν αυτή η δυναμική είχε ως αντίκρισμα μόνον τον τίτλο του 1996. Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το 1998 ήταν ο πρώτος τίτλος από τους τρεις που κατέκτησε μέχρι το 2002, καθιστώντας την, ως την απόλυτη υπερδύναμη και στη νέα γενιά του αθλήματος.

Για τη Γιουβέντους, αυτά τα 19 χρόνια κύλησαν πολύ διαφορετικά από ό,τι θα τα περίμενε οποιοσδήποτε φίλος του ποδοσφαίρου. Βρήκαν τη Γιουβέντους να συμμετέχει στον τελικό του 2003 όταν ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Μίλαν, πριν έρθει το σκάνδαλο «Καλτσιόπολι» που άλλαξε την ιστορία της ομάδας και βρήκε τη «Μεγάλη Κυρία» μέχρι και στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.

Με αργά αλλά σταθερά βήματα, η Γιουβέντους που πλήρωσε για τις διαιτητικές αμαρτίες της, άρχισε να κερδίζει έδαφος στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η κατασκευή του νέου γηπέδου των «μπιανκονέρι» έπαιξε μεγάλο ρόλο στην προσέγγιση σπουδαίων ποδοσφαιριστών, για να συνοδευθεί η κατάκτηση των εγχώριων πρωταθλημάτων με μία σημαντική ευρωπαϊκή παρουσία όπως ήταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015 στον οποίο ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Το μεγάλο επίτευγμα της Γιουβέντους, όμως, είναι ο φετινός τελικός, καθώς η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, προετοιμάζεται για έναν αγώνα στον οποίο δεν είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ, αλλά έχει ίσες πιθανότητες με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ιστορικά, το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 11 κατακτήσεις σε 14 παρουσίες της σε τελικό της δίνει ένα πλεονέκτημα σε σύγκριση με τη Γιουβέντους που έχει μόλις 2 σε συνολικά 8. Το Κάρντιφ περιμένει και τις δύο στις 3 Ιουνίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή