ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Δεν πιστεύουμε στα αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τα αντίμετρα θα είχαν νόημα μόνο εάν εφαρμόζονταν άμεσα σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης  με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού: «H κυβέρνηση Τσίπρα λέει το εξής: Θα βασανίσω σήμερα τον πατέρα σου, τους γονείς σου αλλά αν αντέξουν τον Γολγοθά, κάποια στιγμή θα δώσω σε σένα κάτι. Δεν είναι η σωστή μέθοδος. Εμείς πιστεύουμε ότι οι θετικές αποφάσεις για την οικονομία πρέπει να παρθούν τώρα και όχι το 2020. Δεν πιστεύουμε, λοιπόν, στα αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο. Αν υπάρχει κάτι θετικό ας το ψηφίσουμε σήμερα για σήμερα. Να ψηφίσουμε κάτι που θα εφαρμοστεί -εάν εφαρμοστεί- μετά από δύο, τρία χρόνια δεν πρόκειται».

Ερωτώμενος για την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι: «Η Τουρκία είναι γείτονάς μας και δεν αλλάζει αυτό. Πρέπει να ζήσουμε με την Τουρκία. Πρέπει να ζήσουμε με αυτούς τους γείτονες και είναι σωστό να προσπαθούμε κάθε φορά να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα της γειτνίασης μέσα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες -και η Τουρκία πρέπει να το καταλάβει αυτό- και πρέπει να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να βγάζουμε τα μικρά αγκάθια από τη σχέση μας. Δεν έχουμε λοιπόν καμία αντίρρηση να συνεχίσει ο Πρωθυπουργός την προσπάθεια, να βλέπει τον Ερντογάν και να συζητούν, αλλά να έχουμε και ένα αποτέλεσμα προς όφελος της ειρήνης και της ηρεμίας στην περιοχή μας».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ