ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

H αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα - Πούτιν

Φωτογραφία αρχείο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Tην ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού υπογράμμισε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο του «Belt and Road Forum».

Τα τελευταία χρόνια - σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας - διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται πολύ στενά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Για τον σκοπό αυτό, Ελλάδα και Ρωσία θα προετοιμάσουν τη νέα Σύνοδο Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Βλ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων. Αναφέρθηκε δε, στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Στη συνάντηση παρόντες είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ, επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Με το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ανήρτησε στο twitter: 

«Με τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν συζητήσαμε σήμερα στο Πεκίνο για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων και τις εξελίξεις στην περιοχή μας»

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ