Υπ. Υποδομών: Εντολή για ταχεία διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος

Υπ. Υποδομών: Εντολή για ταχεία διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή για την ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο αναφέρει: 

«Με αφορμή το  σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του συμπολίτη μας που έχασαν τη ζωή τους  και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη δώσει εντολή για ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Κλιμάκια εμπειρογνωμόνων βρίσκονται επί τόπου, ορίστηκε ήδη επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια και τις συνθήκες και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η έκδοση  του σχετικού πορίσματος.

Αξίζουν τον έπαινο οι  ηγεσίες και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ., των δομών του ΕΣΥ, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των σιδηροδρομικών φορέων και εταιρειών που στο σύνολο τους λειτούργησαν με αυταπάρνηση, ταχύτητα και οργάνωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του  δυστυχήματος».

NΔ: «Το δυστύχημα αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων»

Να φωτιστούν τα αίτια του δυστυχήματος, ζητά με ανακοίνωση της η ΝΔ, δια του αρμόδιου τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών,  κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή. Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων πως «το δυστύχημα αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων»  και γιατί «έσπευσε να εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωση αναφερόμενη αρχικώς σε τέσσερα θύματα;»

Αναλυτικά: 

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινοβραδινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ευχόμαστε περαστικά και να πάνε όλα καλά σε όλους τους τραυματίες.

Το δυστύχημα αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων:

– Ποιος είναι τελικά ο ακριβής αριθμός των επιβατών του συγκεκριμένου δρομολόγιου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

– Βασιζόμενη σε ποιες πληροφορίες έσπευσε να εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωση αναφερόμενη αρχικώς σε τέσσερα θύματα;

– Για ποιους λόγους αφέθηκαν κάποιοι επιβάτες να εγκαταλείψουν το χώρο με δικά τους μέσα σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς να διαπιστωθεί από τις κρατικές Υπηρεσίες εάν είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δίνοντας έστω μια τυπική κατάθεση;

Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

– Είναι αλήθεια ότι στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα σημεία μειώνεται η ταχύτητα των αμαξοστοιχιών; Μήπως υπάρχει ελλιπή συντήρηση του δικτύου;

Θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την υπόθεση.

Αναμένουμε την άμεση διενέργεια της έρευνας για να φωτισθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή