Νέο Ford Fiesta με σύστημα B&O PLAY

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Τo να τραγουδάμε χωρίς περιορισμούς ενώ οδηγούμε στην καθημερινότητα μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο ‘επιβίωσης’ στην πόλη.

 
Ειδικοί συμφωνούν ότι τραγουδώντας μέσα το αυτοκίνητο κάνουμε καλό στην υγεία μας – νιώθοντας απόλυτη άνεση και ελευθερία, χωρίς άλλους γύρω μας και με το ηχοσύστημα στο ρόλο της ορχήστρας. 
 
Το νέο σύστημα ήχου B&O PLAY του νέου Fiesta είναι το ισχυρότερο σύστημα για όχημα της κατηγορίας του. Οι μηχανικοί αφιέρωσαν ένα χρόνο, ακούγοντας πάνω από 5.000 μουσικά κομμάτια για να διασφαλίσουν ότι η premium τεχνολογία των 675-watt έχει θαυμάσια απόδοση, με όλους τους ερμηνευτές, από την Adele και τους Foo Fighters μέχρι τον Jay-Z – αλλά και στην περίπτωση μιας χαλαρωτικής, κλασσικής μουσικής – ανεξάρτητα από την ένταση του ήχου. 
 
«Για πολλούς ανθρώπους, το να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική εν κινήσει είναι βασική παράμετρος κάθε ταξιδιού – κάτι σαν soundtrack της προσωπικής τους ταξιδιωτικής ταινίας» δήλωσε ο Jan Schroll, supervisor MultiMedia & Connectivity, της Ford Ευρώπης. «Το B&O PLAY του νέου Fiesta θα προσφέρει βέλτιστη ποιότητα ήχου στους πελάτες μας – ανεξάρτητα από το μουσικό γούστο τους.»

 
Έρευνα του Spotify αποκαλύπτει ότι όταν οδηγούμε μόνοι, στο δικό μας ιδιωτικό χώρο, ετοιμάζουμε ξεχωριστές playlists, ανεβάζουμε την ένταση και τραγουδάμε μέσα από την καρδιά μας. Πολλοί από εμάς, έχουμε μουσικές λίστες που τολμάμε να παίξουμε μόνο στο αυτοκίνητο, ένα ξεχωριστό μέρος για μουσικές απολαύσεις, όπου ο ήχος είναι σχεδιασμένος για να ‘γεμίζει’ άριστα το χώρο που βρισκόμαστε. 

 
«Τραγουδώντας δυνατά και χωρίς περιορισμούς νιώθουμε ένα αίσθημα απελευθέρωσης καθώς προσλαμβάνουμε περισσότερη ενέργεια» δήλωσε ο Καθηγητής Stephen Clift, αυθεντία στα οφέλη της υγείας από τη μουσική και το τραγούδι, με έδρα  στο Canterbury Christ Church University (Βρετανία). «Κυρίως όταν τραγουδάμε γνωστά τραγούδια δυνατά, βιώνουμε ένα αίσθημα ευφορίας (‘feel-good factor’) που προέρχεται από τη βαθύτερη, πιο αργή αναπνοή και την αυξημένη μυϊκή δραστηριότητα. Νιώθουμε λιγότερο αγχωμένοι και πιο χαλαροί.»  

 
Κατά τη διάρκεια δοκιμών, η ομάδα άκουσε επίσης θρυλικές ζωντανές ηχογραφήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η ενέργεια και το συναίσθημα μεταφέρονται αυτούσια στον ακροατή, ενώ ηχογράφησε ακόμα και δικά της κομμάτια ώστε να καλυφθεί όλο το φάσμα του ήχου.   
 
«Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ζωντανές ηχογραφήσεις γιατί μας δείχνουν πώς το ηχοσύστημα αναπαράγει κάθε συναίσθημα που μεταφέρεται μέσα από τη μουσική – σαν να είσαι παρών στο live. Όταν ανατριχιάζω, ξέρω ότι πέτυχα,» σχολίασε ο Stefan Varga, μηχανικός ακουστικής στη HARMAN International. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή