Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ – «Κακή» θεωρούν τη συμφωνία επτά στους δέκα πολίτες

Προβάδισμα 10 μονάδων για τη ΝΔ – «Κακή» θεωρούν τη συμφωνία επτά στους δέκα πολίτες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 10 μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σφυγμομέτρηση της εταιρείας Prorat για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Στη δυνητική εκλογική επιρροή η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο). Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 11%. Παράλληλα, τουλάχιστον επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η συμφωνία με τους θεσμούς είναι κακή.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ 9%, η Ένωση Κεντρώων 8%, Το Ποτάμι 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%.

Όσον αφορά την άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, το 72% την κρίνει «κακή» και «μάλλον κακή» και μόλις το 14% «καλή», «μάλλον καλή».

Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες επιθυμούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% να απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή