Γαλλία: Επαναλειτουργούν τα εργοστάσια της Renault μετά την κυβερνοεπίθεση

Γαλλία: Επαναλειτουργούν τα εργοστάσια της Renault μετά την κυβερνοεπίθεση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Renault ανακοίνωσε ότι το 90% των εργοστασίων της λειτουργούν από σήμερα το πρωί κανονικά, έπειτα από την προσωρινή παύση των εργασιών τους σε Γαλλία και Ρουμανία προς αποφυγή της εξάπλωσης του καταστροφικού ιού που με την ονομασία «WannaCry», ο οποίος έπληξε το βράδυ της Παρασκευής τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών εταιρειών και κυβερνητικών υπηρεσιών 150 χωρών.

Νωρίτερα σήμερα, η γαλλική κρατική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ANSSI) ανακοίνωσε ότι η Renault δεν ήταν η μοναδική οντότητα που επλήγη από το κύμα των ταυτόχρονων κυβερνοεπιθέσεων και προειδοποίησε για πιθανές ανάλογες επιθέσεις σύντομα.

Ο ρυθμός της επίθεσης του καταστροφικού ιού επιβραδύνθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αφού το κακόβουλο αυτό λογισμικό που απαιτεί λύτρα (ransomware), κλείδωσε τα αρχεία περισσότερων από 100.000 χρηστών αναγκάζοντάς τους να πληρώσουν 300 με 600 δολάρια για να επανακτήσουν τα δεδομένα τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή