Το «άλμα» της ΑΕΚ και οι «πληγές»

Το «άλμα» της ΑΕΚ και οι «πληγές»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εβδομάδα μετά την απώλεια του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πήρε μια άτυπη «ρεβάνς» μέσω των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με στόχο να κάνει αυτό που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή να τερματίσει πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα. Αν και η Ενωση δεν ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης πριν από τον αγώνα, παρουσιάστηκε διαβασμένη και παθιασμένη στο γήπεδο της Τούμπας και η νίκη με 0-1 χάρη σε γκολ του Ντίντακ θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο εύρος αν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Για την ΑΕΚ, η ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη χρονιά είναι επιτακτική ανάγκη και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί σημαντικότερη ακόμη και από το Κύπελλο Ελλάδας. Η πρώτη θέση στα πλέι οφ, άλλωστε, δίνει το «δικαίωμα του αποκλεισμού» στον εκάστοτε εκπρόσωπο της Ελλάδας, δεδομένου ότι, αν δεν καταφέρει να περάσει τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχει το «μαξιλαράκι» της παρουσίας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Με αυτήν τη νίκη η ΑΕΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση. Με διαδοχικούς εντός έδρας αγώνες εναντίον του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού την Τετάρτη και την Κυριακή, η Ενωση μπορεί να βρεθεί με δύο νίκες στους 9 πόντους μετά τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ απώλεσε το βαθμολογικό πλεονέκτημά του και εμφανίστηκε «άδειος» στον αγώνα με τον ΑΕΚ, τόσο ως προς τη διάθεση των παικτών του όσο και ως προς την αποτελεσματικότητά του. Η κατάκτηση του Κυπέλλου μετά 14 χρόνια πανηγυρίστηκε εντόνως μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και οι παίκτες δεν εμφάνισαν την απαιτούμενη συγκέντρωση για ένα κρίσιμο παιχνίδι. Για την ΑΕΚ, αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην Τούμπα ύστερα από 9 σερί ήττες σε αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και η πρώτη εκτός έδρας νίκη στα πλέι οφ από το 2009.

Παρά το αποτέλεσμα, οι δύο Δικέφαλοι δεν έχουν χρόνο ούτε για στενοχώριες ούτε για πανηγυρισμούς, καθώς αύριο πραγματοποιείται η δεύτερη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Η Ενωση υποδέχεται τον Πανιώνιο (18.15) και ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα, για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Δυσάρεστα νέα προέκυψαν για τον Βλάνταν Ιβιτς, μετά τον τραυματισμό του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς και θα μείνει εκτός για όλη τη σεζόν. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί αύριο χωρίς τον τραυματία Πέτρο Μάνταλο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και η διαχείριση των προπονητών όλων των ομάδων στους αγώνες των πλέι οφ είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τελική τους έκβαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή