Ετοιμος για «μετωπική» ο κ. Μητσοτάκης

Ετοιμος για «μετωπική» ο κ. Μητσοτάκης

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «χαρακώματα» βρίσκεται η Ν.Δ. στον δρόμο προς την ψήφιση των μέτρων την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια, συζήτηση που θα σηματοδοτήσει και την τελική μάχη, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Και ενώ το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ. κάνει «φύλλο και φτερό» το πολυνομοσχέδιο, η Πειραιώς όχι μόνο δεν θεωρεί τυχαίο το επεισόδιο που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή με τον Νίκο Δένδια, αλλά το εντάσσει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση για τα μέτρα.

«Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια δείχνει ότι για ακόμα μία φορά η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο μνημόνιο», ανέφερε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της, μιλώντας ευθέως για σύμπλευση ή συνεννόηση της Χρυσής Αυγής με το κυβερνών κόμμα. Τον αποτροπιασμό και την οργή του για τις εικόνες ντροπής στο Κοινοβούλιο εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Δένδια, από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν χθες, την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι προσφέρει υπηρεσίες στην κυβέρνηση με στόχο να αλλάξει την ατζέντα.

«Υποκρισία»

Ηταν μια πρόγευση του πολέμου για τον οποίο ετοιμάζεται η Ν.Δ. στη συζήτηση της Πέμπτης, με αιχμή την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Το οικονομικό επιτελείο διαβάζει ήδη το πολυνομοσχέδιο ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές των μέτρων, που δεν αφορούν μόνο το 2019 και το 2020, αλλά και πρόσθετες επιβαρύνσεις για το 2017 και το 2018, ενώ τον τόνο έδωσε χθες ο εισηγητής και τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μίλησε για την επιτομή «της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας και της πολιτικής εξαπάτησης της κυβέρνησης». Για πολιτική εξαπάτηση έκανε λόγο και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρενέβη την Κυριακή με δήλωσή του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επαφές του προέδρου της Ν.Δ. με επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα και οι οποίες έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή έγινε προ ημερών με τους συνταξιούχους, ενώ ακολούθησε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με ελεύθερους επαγγελματίες το περασμένο Σάββατο. Εκεί, απηύθυνε το μήνυμα ότι το success story της κυβέρνησης καταστρέφει την οικονομία, ενώ επανέλαβε το «κατηγορώ» προς την κυβέρνηση για τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. Επόμενη ομάδα που αποτελεί και κρίσιμο εκλογικό ακροατήριο για τη Ν.Δ. είναι οι ένστολοι και τα σώματα ασφαλείας. Αμα τη αφίξει του από το Λονδίνο σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τα προεδρεία των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το Λονδίνο όπου μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις και τον λαϊκισμό στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics, ο κ. Μητσοτάκης –με αφορμή συνάντησή του με Ελληνες του Λονδίνου– απηύθυνε μήνυμα ότι, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ταλαντούχοι Ελληνες του εξωτερικού, απαιτείται η προσέλκυση επενδύσεων σε συνδυασμό με αξιοκρατία στο Δημόσιο και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στην Υγεία και στη Δικαιοσύνη, ενώ αναφορά έκανε και στο τέταρτο μνημόνιο: «Ολες αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση και εκτελεστική δυνατότητα. Είναι δεσμεύσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή