Θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο το Ποτάμι

Θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο το Ποτάμι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει τελικά όχι μόνον τα μέτρα, αλλά ούτε τα αντίμετρα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. Αυτό προανήγγειλε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι θεωρεί δώρον άδωρον να προσφέρει τη στήριξή του σε κάποια αντίμετρα που ίσως εφαρμοστούν ύστερα από 2-3 χρόνια και ενόσω μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει την ελληνική οικονομία σε ημιθανή κατάσταση λόγω των ιδεολογικών του εμμονών και της ανικανότητας των στελεχών του.

«Τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις τη ζητάμε από την πρώτη μέρα. Τη γενίκευση της προσχολικής εκπαίδευσης επίσης, καθώς ένα σύγχρονο κράτος θα πρέπει να την έχει χωρίς αστερίσκους. Μας λένε λοιπόν ότι αυτά τα λογικά πράγματα, που το Ποτάμι τα ζητάει εδώ και 3 χρόνια, θα τα κάνουν αφού συνεχίσουν να γονατίζουν την ελληνική κοινωνία για 2-3 χρόνια ακόμα. Ας αναζητήσουν αλλού συνενόχους», ήταν η απάντηση που έδωσε (Vima fm).

Παράλληλα, και σε μια κίνηση με προφανή συμβολισμό για το ποιους θεωρεί ότι το κόμμα του κατ’ εξοχήν εκπροσωπεί, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε χθες με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων, αναδεικνύοντας σε κοινό στόχο των ελεύθερων επαγγελματιών την ανάγκη να δημιουργηθεί στην κοινωνία ένα κίνημα για λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές. «Το Ποτάμι στέκεται δίπλα στις παραγωγικές δυνάμεις, αυτές που ο κ. Τσίπρας δεν τις θεωρεί ψηφοφόρους του», είπε, και λίγο αργότερα επικαλέστηκε τα στοιχεία που του έδωσαν οι συνομιλητές του για να καταδείξει πόσο καταστροφικές είναι οι κυβερνητικές επιλογές: «75.278 μπλοκάκια έκλεισαν μέσα σε ένα χρόνο και 18.000 γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό, 8.500 στη Γερμανία και 6.500 στην Αγγλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή