Επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα

Επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. Την επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς ανακοίνωσε χθες η Βόρεια Κορέα, με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας να υπογραμμίζει ότι τέτοιες εκτοξεύσεις θα πραγματοποιούνται «οποιαδήποτε ώρα, σε οποιαδήποτε τοποθεσία», αγνοώντας επιδεικτικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Το πρακτορείο KCNA της Β. Κορέας ανακοίνωσε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση της Κυριακής επιβεβαίωσε την καλή λειτουργία του συστήματος στόχευσης της κεφαλής του πυραύλου, ο οποίος εξήλθε της ατμόσφαιρας και «επιβίωσε» κατά την επάνοδό του, προτού πυροδοτηθεί επιτυχώς.

«Η δοκιμαστική εκτόξευση απέδειξε πλήρως την αξιοπιστία του πυραύλου, του συστήματος κατεύθυνσης και σταθεροποίησής του, καθώς και την άριστη λειτουργία του νέου κινητήρα», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της απομονωμένης σταλινικής χώρας.

«Η δοκιμή σηματοδοτεί νέο προηγμένο στάδιο στις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ. Με ένα τέτοιο όχημα, η Βόρεια Κορέα θα είναι ικανή να πλήξει την αμερικανική κτήση του Γκουάμ, ενώ η κατασκευή του αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αξιόπιστου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς», λέει ο ειδικός των πυραύλων, Τζον Σίλινγκ.

Ο πύραυλος ταξίδεψε σε απόσταση 787 χιλιομέτρων, φθάνοντας τα 2.100 μέτρα ύψος, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ. «Η δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων θα γίνεται σύμφωνα με τις διαθέσεις της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας», είπε χθες ο πρεσβευτής της Β. Κορέας στο Πεκίνο, Τζι Τζάε Ριόνγκ, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, με θέμα το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Τη δοκιμή καταδίκασε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα αντιτίθεται στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από χώρες που δεν διαθέτουν τέτοια οπλικά συστήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή