Εγκαινίασε τρεις κλινικές στα παιδιατρικά νοσοκομεία ο ΟΠΑΠ

Εγκαινίασε τρεις κλινικές στα παιδιατρικά νοσοκομεία ο ΟΠΑΠ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στους οποίους θα προσφέρονται ιατρικές και νοσοκομειακές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεις εγκαινίασε χθες η διοίκηση των Νοσοκομείων Παίδων στο Γουδί με τη συνεργασία του ΟΠΑΠ. Ο Οργανισμός ουσιαστικά παρέδωσε στη διοίκηση του νοσοκομείου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, δύο πλήρως ανακαινισμένες πανεπιστημιακές νοσηλευτικές μονάδες, συνολικού εμβαδού 1.600 τ.μ. και δυναμικότητας 59 κλινών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και μία νοσηλευτική μονάδα, συνολικού εμβαδού 550 τ.μ. και δυναμικότητας 30 κλινών, στο «Π. & Α. Κυριακού». Τα εγκαίνια των μονάδων τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις νέες κλινικές του νοσοκομείου.

Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του ομίλου ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, χαρακτήρισε τα παιδιά «το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας» και σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει να συμβάλλει προς την κατεύθυνση στήριξης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έχει ανακαινισθεί και αναβαθμιστεί το 35% των δύο νοσοκομείων και ότι το έργο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ αισθάνεται πολύ περήφανος που προσφέρει ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον σε 60.000 παιδιά της χώρας. Το έργο του ΟΠΑΠ στα δύο νοσοκομεία εκθείασε τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και ο κοινός διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, Εμμανουήλ Παπασάββας.

Ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης των δύο εξειδικευμένων παιδιατρικών νοσοκομείων τον Απρίλιο του 2014. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 19 έργα, συνολικού εμβαδού 7.480 τ.μ. Ειδικότερα, έχει γίνει πλήρης αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων, χωρητικότητας 230 κλινών και 50 θερμοκοιτίδων.

Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επισκευές και παρεμβάσεις στις κεντρικές εισόδους, στα κλιμακοστάσια και στις αίθουσες αναμονής. Επίσης, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία χώρων υγιεινής στους θαλάμους νοσηλείας, την εγκατάσταση νέου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων κ.ά. Στην πράξη ο ΟΠΑΠ ξαναχτίζει τα νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή