HAMILTON Intra-Matic 68

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To νέο Intra-Matic 68 είναι μία συλλεκτική έκδοση εμπνευσμένη έναν ιστορικό χρονογράφο του 1968 ιδιαίτερα αγαπητό στους connoisseurs λόγω του χαρακτηριστικού μαύρου και λευκού καντράν του, του επωνομαζόμενου αντίστροφου «panda».

HAMILTON Intra-Matic 68-1

Για να είμαστε ακριβείς, το 1968 η Hamilton παρουσίασε δύο ρολόγια: τον Chronograph A με λευκό καντράν και μαύρους μετρητές (το επωνομαζόμενο panda dial) και τον Chronograph B με μαύρο καντράν και δύο λευκούς μετρητές, δημιουργώντας το αντίστροφο αισθητικό αποτέλεσμα (reverse panda). Αυτός ο τύπος καντράν ήταν εξαιρετικά δημοφιλής τις δεκαετίες του ’60 και ’70, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα και να αποτελεί δημοφιλή επιλογή των συλλεκτών.

HAMILTON Intra-Matic 68-2

Hamilton Chronograph B (1968)

Η σχεδίαση του νέου χρονογράφου Intra-Matic 68 έγινε με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, διατηρώντας πολλά από τα στοιχεία του πρωτότυπου ρολογιού. Στην περίμετρο του καντράν υπάρχει ένας λευκός δακτύλιος με ταχυμετρική κλίμακα, ο κεντρικός δευτερολεπτοδείκτης του χρονογράφου είναι πάλλευκος ενώ οι δύο κεντρικοί δείκτες της ώρας και των λεπτών φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova για να είναι ορατοί ακόμη και στο σκοτάδι.

HAMILTON Intra-Matic 68-3

Η κάσα είναι κατασκευασμένη από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και έχει διάμετρο 42 mm. Στεγανή μέχρι 100 μ. βάθος, διαθέτει βιδωτή κορόνα και ευμεγέθη μπουτόν vintage αισθητικής.

HAMILTON Intra-Matic 68-4

Στο εσωτερικό του Intra-Matic 68 κρύβεται ο αυτόματος Caliber H-31, ένας μηχανισμός χρονογράφου βασισμένος στον αξιόπιστο ETA Valjoux 7753. Χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα και προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

HAMILTON Intra-Matic 68-5

Το ρετρό ύφος του ρολογιού επιτείνει το χαρακτηριστικό σπορτίφ διάτρητο λουράκι από μαύρο δέρμα που παραπέμπει έντονα στη δεκαετία του ’60. Το Hamilton Intra-Matic 68 κυκλοφορεί σε 1.968 αριθμημένα αντίτυπα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή