NEWSLETTER

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… παραλειπόμενα της ΔΕΒΘ

Ενθαρρυντική για τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου ήταν η «επιστροφή» οίκων που απουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως η «Πόλις» και η εμφάνιση νέων όπως η «Ροπή» που κινείται στον χώρο του (εκλαϊκευμένου) επιστημονικού βιβλίου. Ο εμπορικός χαρακτήρας της έκθεσης δεν θα αλλάξει. Φέτος, παρατηρήθηκε μια προτίμηση στο δοκίμιο και το ιστορικό βιβλίο και σε βιβλία που δύσκολα εντοπίζονται σε βιβλιοπωλεία και είναι μια καλή ευκαιρία για το βιβλιόφιλο κοινό και τους εκδότες. Είναι λυπηρό ωστόσο σε μια εποχή που το βιβλίο περνάει κρίση να διοργανώνονται μπαζάρ βιβλίων τόσο έξω από τα περίπτερα της έκθεσης όσο και εντός των τειχών. Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο ορισμένοι να νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν ένα μικρό βιβλιοπωλείο με εκπτώσεις και προσφορές εντός της έκθεσης αλλά την επόμενη χρονιά, όπως μας ενημέρωσαν, η λίστα των συμμετεχόντων θα περάσει από κόσκινο.

«Στηριχθείτε στην Αμερική»

«Mη βυθίζεστε στην κατάθλιψη, γιατί πιστεύω πως η Αμερική είναι πολύ ποικιλόμορφη και δύστροπη, και περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους που δεν πρόκειται να ανεχθούν μία απολυταρχική δικτατορία», είναι το μήνυμα που απηύθυνε στους αναγνώστες της η Μάργκαρετ Ατγουντ από το Φεστιβάλ Βιβλίου του Λος Αντζελες. «Είναι σοκ για τους πολύ νέους, που δεν θυμούνται αντίστοιχες καταστάσεις από το παρελθόν. Νομίζουν πως αυτό είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί ποτέ. Αλλά πιστέψτε με, δεν είναι. Αποστολή σας είναι να το εμποδίσετε να γίνει χειρότερο απ’ ό,τι είναι», συνέχισε η 78χρονη Καναδή συγγραφέας.

Η Χίλαρι χωρίς τον Μπιλ

Πώς θα ήταν η ζωή της Χίλαρι Κλίντον δίχως τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον; Κάτι τέτοιο θα «εξετάσει» στο νέο της βιβλίο η Κέρτις Σίτενφελντ, η οποία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο Random House. Το βιβλίο, που εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, εστιάζεται στη ζωή της Χίλαρι Ρόνταμ, η οποία έχει… απορρίψει όλες τις γαμήλιες προτάσεις του Μπιλ Κλίντον. Η Κέρτις Σίτενφελντ, το 2008, εξέδωσε το best seller μυθιστόρημα «American Wife», κάνοντας έναν φανταστικό απολογισμό της ζωής της Λόρα Μπους, συζύγου του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή