Τραμπ: «Είχα κάθε δικαίωμα να μοιραστώ στοιχεία για την τρομοκρατία με τη Μόσχα»

Τραμπ: «Είχα κάθε δικαίωμα να μοιραστώ στοιχεία για την τρομοκρατία με τη Μόσχα»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αμύνθηκε την Τρίτη της απόφασης του να μοιραστεί στοιχεία σχετικά για το Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέροντας με κοινοποίηση του στο Twitter, ότι μοιράστηκε τις συγκεκριμένες πληροφορίες σε μία δημοσίως γνωστή συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με Ρώσους αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο.

«Ως πρόεδρος, ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μία γνωστή προγραμματισμένη συνάντηση), κάτι το οποίο έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω, στοιχεία που αφορούν την τρομοκρατία και την εναέρια ασφάλεια. Οι λόγοι για αυτό είναι ανθρωπιστικοί και επίσης επιθυμώ η Ρωσία να εντείνει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα της κατά του ΙΚ και της τρομοκρατίας», ανέφερε συγκεκριμένα η κοινοποίηση του Αμερικανού προέδρου.

Η κοινοποίηση στο Twitter ήρθε ως απάντηση σε ένα κύμα κριτικής κατά του Αμερικανού προέδρου, προερχόμενη ακόμη και μέσα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο προήλθε με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ευαίσθητες διαβαθμισμένες πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους σχετικά με μία προγραμματισμένη επιχείρηση του Ισλαμικού Κράτους.  

 

Kρεμλίνο: «Απόλυτοι παραλογισμοί» οι ισχυρισμοί για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών 

Στο μεταξύ, ως «απόλυτους παραλογισμούς» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις αναφορές στα αμερικανικά ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης του στο Οβάλ Γραφείο με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

«Δεν είναι ένα θέμα που μας αφορά, είναι το τελευταίο κομμάτι ανοησιών. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτούς τους παραλογισμούς. Είναι απόλυτοι παραλογισμοί, όχι ένα θέμα που πρέπει να αρνηθούμε ή να επιβεβαιώσουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ  σε δημοσιογράφους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή