Συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη οι τρεις «εξαφανισμένοι» Τούρκοι κομάντος

Συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη οι τρεις «εξαφανισμένοι» Τούρκοι κομάντος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις Τούρκοι κομάντος που ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου φέρονται να εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας, στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Πρόκειται για τους Αχμέτ Τσαμόγλου, Γιουτσέλ Οζκάν και Μουσταφά Οζέλ, μέλη ομάδας 30 περίπου βατραχανθρώπων με ενεργό –σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές- ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι τρεις καταζητούμενοι στρατιωτικοί είχαν τον περασμένο Φεβρουάριο μπει παράνομα στην Ελλάδα μαζί  δύο ακόμα Τούρκους κομάντος, τους επιλοχίες Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, που συνελήφθησαν στις 15 Φεβρουαρίου στην Ορεστιάδα. Έκτοτε τα ίχνη τους είχαν μυστηριωδώς χαθεί και το πρωί της Δευτέρας συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη, από την τουρκική αστυνομία. Δημοσιεύματα στον Τύπο της Τουρκίας ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ προσπαθούσαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα.

Αντίθετα, οι Τσετίν και Αρίκ παραμένουν κρατούμενοι στην Ελλάδα έως ότου εξεταστεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει, ενώ οι τουρκικές αρχές είχαν με έγγραφό τους προς το υπουργείο Εξωτερικών προτρέψει την Ελλάδα να προχωρήσει στην απέλασή τους.

Δικηγόροι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση υποστηρίζουν ότι οι τρεις κομάντο που συνελήφθησαν προχθές στην Αδριανούπολη  είχαν -από κοινού με τους άλλους δύο Τούρκους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα- μπει παράνομα στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου με σκοπό να υποβάλλουν αιτήματα ασύλου.

Λένε ακόμα ότι μετά την άφιξή τους στην Ορεστιάδα επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σχετική αναφορά για το θέμα κατέθεσε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο, η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά, γνωστή από την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που δεν εκδόθηκαν στη γειτονική χώρα.

Οι Ελληνικές αρχές πάντως, ουδέποτε επιβεβαίωσαν την παρουσία των τριών Τούρκων βατραχανθρώπων στην Ελλάδα, ενώ με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε χαρακτηρίσει τις σχετικές καταγγελίες «μύθους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή