Αφγανιστάν: Εισβολή ενόπλων σε κτίριο της κρατικής τηλεόρασης

Αφγανιστάν: Εισβολή ενόπλων σε κτίριο της κρατικής τηλεόρασης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση «που βρίσκεται σε εξέλιξη» στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Νωρίτερα σήμερα, ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στην Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας ενώ οι δημοσιογράφοι του σταθμού εγκλωβίστηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δρουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Την περιοχή βομβάρδισε τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός στρατός με «την μητέρα όλων των βομβών» -την μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα του αμερικανικού στρατού- σκοτώνοντας δεκάδες τζιχαντιστές.

Η αναπάντεχη επίθεση του αμερικανικού στρατού προκάλεσε κύμα διεθνών αντιδράσεων με κάποιους να καταδικάζουν την επιλογή του αφγανικού εδάφους για την δοκιμή της βόμβας και μάλιστα εναντίον μιας ένοπλης οργάνωσης, η οποία δεν θεωρείται το ίδιο μεγάλη απειλή με τους Ταλιμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή