Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα με τρία διαφορετικά βίντεο

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα με τρία διαφορετικά βίντεο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρία διαφορετικά βίντεο τα οποία αναφέρονται στις επιπτώσεις που θα έχουν τα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή σε συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς, η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

Η καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «τρέξει» στα social media και στο Διαδίκτυο και, σύμφωνα με τη ΝΔ, εξηγεί στους πολίτες τι έχει συμφωνήσει ο πρωθυπουργός και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας στους τρεις αυτούς κλάδους. Σύμφωνα με τη ΝΔ, συνταξιούχος με 35 χρόνια προϋπηρεσία και 1.182 ευρώ σύνταξη το μήνα με τα νέα μέτρα θα χάσει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο. Συνυπολογίζοντας μάλιστα και τη μείωση του αφορολόγητου θα χάσει 3.206 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 3 συντάξεις.

Την ίδια ώρα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ τώρα πληρώνει 2.365 ευρώ, ενώ με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, θα πληρώσει 3.240 ευρώ. Τέλος ένας μισθωτός με εισόδημα 750 ευρώ το μήνα, δηλαδή 8.636 ευρώ το χρόνο, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο εισοδήματος με τα νέα μέτρα θα πληρώσει 650 ευρώ, δηλαδή σχεδόν ένα μισθό.

Και τα τρία βίντεο αρχίζουν με τη ΝΔ να τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί πως δεν θα πάρει κανένα μέτρο και καταλήγουν με την υπενθύμιση πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή, κάνοντας λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης την οποία και κατηγορούν για θρασύτητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή