Flashback στη 18η Μαΐου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στη 18η Μαΐου-1

Τρία κορίτσια της προσκοπικής οργάνωσης «Camp Fire Girls» παρουσιάζουν στον Αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούζβελτ το βιβλίο «Χαιρετισμός στους νέους» στον Λευκό Οίκο, το 1944. Το βιβλίο περιέχει εικονογραφήσεις των πολλών υπηρεσιών που παρείχε η οργάνωση στην πολεμική προσπάθεια των ΗΠΑ, οι οποίες απέδωσαν 73.000 δολάρια σε πολεμικά ομόλογα, με τα οποία συνέβαλαν στην αγορά ενός ασθενοφόρου-αεροπλάνου. (AP Photo/Robert Clover)

 

Flashback στη 18η Μαΐου-2

Ο στρατηγός Ουίλιαμ Σίμσον της 9ης Αμερικανικής Στρατιάς χαμογελάει και πανηγυρίζει, καθώς τινάσεται στον αέρα από Ρώσους αξιωματικούς κατά τη διάρκεια συμποσίου προς τιμήν του σε κατεχόμενη από τους Ρώσους περιοχή της Γερμανίας, το 1945. (AP Photo)

 

Flashback στη 18η Μαΐου-3

Βρετανοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν νεαρό άνδρα, μετά από ένα από τα πολλά περιστατικά βίαιων συγκρούσεων και βανδαλισμών μεταξύ ομάδων που ανήκουν στις αντίπαλες βρετανικές νεανικές υποκουλτούρες των «Μοντς» (Mods)  και των «Ρόκερς» (Rockers) στο Κεντ της Αγγλίας, το 1964. Περίπου 40 νέοι συνελήφθησαν, αρκετοί εκ των οποίων παρέμειναν σε κέντρα κράτησης για μέχρι και εννιά μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες οπλοκατοχής, επίθεσης κατά αστυνομικών και διατάραξης της κοινής ειρήνης. (ΑP Photo)

 

Flashback στη 18η Μαΐου-4

Οικογένεια και φίλοι της Αμερικανίδας ηθοποιού Ρίτα Χέιγουορθ έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το φέρετρο της κατά τη διάρκεια της κηδείας της, στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνια, το 1987. (AP Photo/Kevork Djansezian) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή