Θεσσαλονίκη: Σε ειδική κρύπτη φορτηγού εντοπίστηκαν 24 αλλοδαποί

Θεσσαλονίκη: Σε ειδική κρύπτη φορτηγού εντοπίστηκαν 24 αλλοδαποί

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φορτηγό με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου επέβαιναν, κάτω από απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, 24 αλλοδαποί, εντόπισαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας στη συνέχεια τρεις Βουλγάρους για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Οι 24 διακινούμενοι (από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ινδία) ήταν στοιβαγμένοι μέσα σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο της καρότσας τού φορτηγού. Το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Αμφίπολης.

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν ο 38χρονος οδηγός του οχήματος, όπως επίσης δύο συνεργοί του, 40 και 31 ετών, που επέβαιναν σε προπορευόμενο ΙΧ αυτοκίνητο και είχαν τον ρόλο του «προπομπού», ενημερώνοντας για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου, ενώ προηγουμένως ο καθένας εξ' αυτών είχε καταβάλει μέσω συγγενικών προσώπων περί τα 2.500 ευρώ στους διακινητές για το ταξίδι έως την Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι εκτιμάται ότι ανήκουν σε δίκτυο παράνομης διακίνησης μεταναστών, οδηγήθηκαν για τα περαιτέρω στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή