Eurostat: Στο 1,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Απρίλιο

Eurostat: Στο 1,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Απρίλιο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 1,6% διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του 2017 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, από 1,7% το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 1,9%, έναντι 1,5% το Μάρτιο και στην ΕΕ στο 2% από 1,6% αντιστοίχως. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2016, στην ευρωζώνη και στην ΕΕ σημειώθηκε αποπληθωρισμός (-0,2%) και στην Ελλάδα (-0,4%).

Σε ετήσια βάση (Απρίλιος 2016 – Απρίλιος 2017), ο χαμηλότερος δείκτης πληθωρισμού καταγράφηκε στη Ρουμανία (0,6%), στην Ιρλανδια (0,7%) και στη Σλοβακία (0,8%). Οι υψηλότεροι δείκτες σημειώθηκαν στην Εσθονία (3,6%), στη Λιθουανία (3,5%) και στη Λετονία (3,3%). Σε σχέση με το Μάρτιο του 2017 ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε πτώση σε έξι κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε δεκαεννέα κράτη-μέλη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στα καύσιμα και στις μεταφορές (+0,39 ποσοστιαίες μονάδες) και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στις τηλεπικοινωνίες (+0,11 ποσοστιαίες μονάδες).

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή